» » » Що таке суміш?

Що таке суміш?

Що таке суміш?

Російська мова різноманітний, і часто буває, що одне і теж слово має різні значення, через що змінюється сенс сказаного. Дану статтю ми присвятимо питанню про те, що таке суміш, і наведемо приклади вживання даного слова.

У загальному сенсі слово "суміш" означає сукупність різних компонентів, зібраних воєдино. Наприклад, про змішування абсолютно протилежних речей говорять: «суміш бульдога з носорогом». Часто сумішами називають різні асорті продуктів: горіхова суміш (збір різних видів горіхів в одній упаковці), суміш спецій, суміш хлібопекарська і т.д.

Суміш в хімії

Для хіміків суміш - це продукт механічного з`єднання, змішання кількох речовин в єдину субстанцію, при якому не виникає нового речовини. При цьому компоненти включаються в суміш в своєму первісному стані, тобто не змінюються. Однак їх властивості та вид можуть змінитися в процесі змішування до невпізнання.

Якості суміші в великій мірі залежать від співвідношення мас компонентів, що входять в неї. Так, від зміни складу суміші може змінюватися її колір, щільність, температура кипіння, корисні властивості і т.д. Приклад використання слова в хімії: горюча суміш, бетонна суміш.

Дитяча суміш

Сумішами також називають спеціальне штучне харчування для дітей, наприклад, молочна суміш, суха суміш і інші. Детальніше про дитячі сумішах і про те, як перевести дитину на штучне харчування, розказано в статті Як перейти на суміш.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!