» » » Як визначити стать черепахи?

Як визначити стать черепахи?

Як визначити стать черепахи?

Домашні тварини покликані дарувати своїм власникам радість і спокій. Багато з нас, однак, забувають про те, що наші вихованці - це живі істоти, які так само, як і людина, можуть відчувати різні емоції від самих позитивних до найпохмуріших. Потрібно дбати про братів своїх менших і ставитися до них з повагою. Сьогодні ми розповімо вам про те, як визначити стать черепахи. Щоб мати можливість ставитися до черепахи шанобливо, потрібно знати, з ким ми маємо справу, з хлопчиком або з дівчинкою.

Визначаємо підлогу черепахи

Вид черепах існує на нашій планеті ось уже понад 220 мільйонів років. Чи жарт, але небагато видів тварин можуть похвалитися такою багатою історією. У науковому світі черепахи умовно класифікуються на 2 групи: морські і наземні. Черепах можна зустріти практично повсюдно в тропічних і в помірних кліматичних зонах.

Як визначити стать червоновухих черепах? Даний вид цих повільних створінь відноситься до американських прісноводним черепахам. Для того, щоб точно визначити стать вашої красноухой, необхідно почекати, поки черепаха проживе один рік. Саме цей вік характеризується статевим дозріванням тварини. Також слід визначати стать в порівнянні з іншими представниками виду для отримання більш точної картини. Існує цілий ряд статевих відмінностей черепах, які справедливі для аналізу будь-якого виду. Ось на що треба звернути увагу:

  • Довжина хвоста, як правило, більше у статевозрілих самців. Більш короткий хвіст характерний для самок.
  • Пластрон - це плоский черевної щит черепах. У самців він вельми увігнутий. У самок пластрон майже плоский. Особливо варто звернути свою увагу на морфологію анальних щитків. У самця ці щитки відрізняються за розміром і формою від таких у самки. Крім того, відстань між анальними щитками пластрона і карапаксом (панцир) завжди менше у самців.
  • Самці, як правило, значно менше за розмірами, ніж самки.
  • Деякі види черепах дозволяють точно визначити стать тварини по ширині панцира. Як правило, карапакс самок більш широкий, ніж той же у самців. Будова задніх щитків карапакса самців відрізняється своєю зубчасті і виразністю (сильніше стирчать). Ось як визначити стать у черепах.


Повертаючись до теми статевої диференціації червоновухих черепах, можна відзначити, що поряд з основними ознаками відмінності, характерними для всіх видів черепах, існують і ті, які допоможуть розібратися з підлогою вашого червоновухих вихованця. Кігті і хвіст самця червоновухих черепах довше, ніж у самки. Після року життя в неволі або після 2-3 років в природних умовах самець реалізує інстинкт залицяння, який виражається в ворушіння кігтів перед очима самки.

Як визначити стать черепах сухопутних? Сухопутні черепахи - це ціле сімейство, яке включає в себе 40 видів черепах. Тому для більш точного визначення статі тварини необхідно з`ясувати до кого саме виду належить ваш вихованець. Основні ознаки визначення статі черепах, які описані вище, справедливі і для сухопутних черепах. Якщо вам важко точно назвати, до якого виду належить ваш вихованець, краще зверніться до ветеринара.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!