» » » Як визначити стать хом'яка?

Як визначити стать хом'яка?

Як визначити стать хом`яка?

Для багатьох наших співвітчизників хом`ячки є домашніми улюбленцями номер один. Ці милі пухнасті тварини досить невибагливі в плані догляду та займають небагато місця. Саме тому вони завоювали значну популярність. На сьогоднішній день в домашніх умовах розводять кілька видів цих гризунів. Найбільш популярними є сирійські та джунгарські хом`яки.

Однією з найпоширеніших проблем для багатьох господарів є визначення статі вихованця. Так склалося, що відрізнити самку від самця у хом`яків часом буває досить складно. Дитинчата джунгарских особин мають дуже маленький розмір. Визначити їх стать вдається, в кращому випадку, до 3-4 тижневого віку.

Як визначити стать хом`яка правильно? Перш за все, необхідно взяти його в руки і покласти спинкою на долоньку. При цьому тварина необхідно злегка притримувати за шкірку двома пальцями. Якщо хом`яка комфортно і не боляче, він спокійно лежить на руці лапками догори. Для визначення статі необхідно звернути увагу на відстань між анальним отвором і статевими органами особини. У самця джунгарского хом`яка яку набагато більше, ніж у самки (близько 1 см.). Крім цього, у чоловічої особини біля основи хвоста помітно розташовується мошонка, в якій знаходяться статеві залози звірка. У самця, на відміну від самки, все статеві органи густо оповиті шерстю.

Говорячи про те, як визначити стать джунгарского хом`яка, варто також зазначити, що самці, як правило, спокійніше самок. Чоловічі особини менш рухливі і рідше проявляють агресію. Що стосується питання, як визначити стать сирійського хом`яка, всі перераховані вище ознаки актуальні і в разі з цим видом гризунів.

Як визначити стать хом`яка



Увага, тільки СЬОГОДНІ!