» » » Як народжують гуппі?

Як народжують гуппі?

Як народжують гуппі?

Гуппі - невибаглива до умов утримання в акваріумі рибка, але не тільки тому вона є улюбленицею акваріумістів, вона ще й дуже красива. А якщо бути точніше красивою забарвленням і формою плавників мають самці даної рибки. У гуппі яскраво виражені статеві відмінності, самка більша за самця, з невеликими плавниками і збільшеним черевцем. У даній статті поговоримо про те, як народжують гуппі.

В першу чергу варто зауважити, що гуппі є живородної рибкою, тобто вона не метає ікру, а буквально народжує мальків величиною 5-8мм. Термін вагітності рибки триває 30-40 днів, і залежить як від породи гуппі, так і від умов їх утримання (температура води, годування і т.д.).

Скільки малюків народжує гуппі

В основному кількість мальків в одній мітці буває 20-40, проте можуть бути і винятки, рибка може народити і до сотні малюків (а то і більше). Кількість мальків дуже залежить від віку самки, молода самка може народити і зовсім мало мальків 10-15 штук.

Як зрозуміти, що пологи гуппі близько? Це зробити досить просто, до останніх днів вагітності черевце у рибки збільшує в розмірах, і навіть стає схоже на "валізу", а у анального отвору з`являється припухлість.

Безпосередньо перед метанням мальків у самки змінюється поведінка, вона намагається знайти затишне місце в акваріумі, частенько завмирає на одному місці. Пологи можуть тривати різну кількість часу, в залежності від стану і здоров`я самки, однак в середньому займають 2-3 години.

Якщо Ви розводите гуппі, то повинні знати, що самка може з`їсти мальків, не дивлячись на те, що вони народжуються рухливими і спритними, вони потребують укриття. Відмінно для цього підійдуть різні водорості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!