Як зменшити шлунок?

Як зменшити шлунок?

У людей, які страждають зайвою вагою, нерідко виникає питання про те, як зменшити обсяг шлунка. Адже чим менше шлунок, тим менше людині потрібно з`їсти для того, щоб насититися. І зменшення шлунка вважається одним з найефективніших способів боротьби з переїданням.

Як зменшити шлунок без операції

Одним з найбільш простих способів зменшення розміру шлунка є обмеження обсягу з`їдається за один прийом їжі. Перехід на дробове харчування, коли їжа приймається 5-6 разів на день малим порціями, сприятиме швидшому скороченню шлунка.

Шлунок розтягується і в тих випадках, коли їжа в ньому перебуває тривалий час, і тому варто згадати стару істину, яку нам втовкмачують з дитинства - їжу треба дуже ретельно пережовувати. Подрібнена їжа довго не затримується в шлунку, і тому він швидше скорочується.

Пити рідини - чай, кава, соки - треба приблизно через годину-півтори після прийому їжі. Адже рідина займає в шлунку додатковий обсяг, а тому він розтягується сильніше.

І один з найважчих по переносимості методів - лікувальне голодування. Шлунок скорочується досить швидко, і після виходу з голодування насичення походить від самих невеликих порцій їжі.



Такі доступні способи допоможуть вам скоротити обсяг шлунка, але на це буде потрібно досить багато часу, терпіння і самодисципліни. Для тих, хто хоче прискорити процес, існують клінічні методи зменшення обсягу шлунка.

Як зменшити розмір шлунка клінічними методами

Самий кардинальний клінічний метод - висічення частини шлунка. Зазвичай видаляється до чверті обсягу. Коли рана загоїться, людина починає споживати набагато менше їжі. Метод, звичайно, дуже радикальний, але до нього часто вдаються люди, які в гонитві за стрункістю готові ризикувати своїм здоров`ям. Зменшення ваги почнеться чи не з першої доби після операції. Але є багато недоліків: тривале відновлення організму, зменшення травної здатності, не виключені і найрізноманітніші післяопераційні ускладнення.

Існує і безопераційний спосіб того, як зменшити шлунок. Його розробив американський лікар Том Лавін. Процедура проводиться через ротову порожнину пацієнта. Вводяться спеціальні інструменти, і зсередини вшиваються нижня частина шлунка. Таким чином можна позбутися від 20% від початкового об`єму. В результаті подібних маніпуляцій у пацієнтів спостерігається зменшення ваги до 20-25 кг. протягом декількох місяців і стійке зниження апетиту.

Існує і ще один спосіб, який часто пропонують в клініках косметичної медицини. Це введення в порожнину шлунка балона з силіконом. Балон заповнює більшу частину шлунка і під час вступу вже невеликої кількості їжі мозок отримує сигнали про насичення. Даний метод дозволяє скорегувати свою вагу до прийнятного в досить короткі терміни. Після досягнення потрібної ваги імплантат забирається.

Вчені розробляють ще один метод зменшення обсягу шлунка шляхом блокування двох білків, які відповідають за здатність органу збільшуватися в розмірах. Але цей метод повністю ще не випробуваний, не пройшов необхідних клінічних випробувань і тому не набув широкого поширення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!