» » » Скільки живуть з раком шлунка?

Скільки живуть з раком шлунка?

Скільки живуть з раком шлунка?

На жаль, з кожним роком відзначається зростання числа випадків онкологічних захворювань. І для багатьох людей питання про те, скільки живуть з раком шлунка, є далеко не простою. Відповісти на нього однозначно не можна. Прогноз багато в чому залежить від стадії захворювання, наявності віддалених метастазів, вихідного стану здоров`я пацієнта, застосовуваного методу лікування.

Скільки живуть при ранньої діагностики раку шлунка?

Як показують дані медичної статистики, п`ятирічне виживання при даній патології становить приблизно 20%. Це означає, що протягом п`яти років після закінчення лікування кожен п`ятий пацієнт не має симптомів рецидиву злоякісного новоутворення.

При ранній діагностиці злоякісної пухлини (нульова або перша стадія) ракові клітини зазвичай локалізуються тільки в слизовій оболонці і м`язової стінки шлунка. Своєчасне лікування дозволяє домогтися п`ятирічної виживаності понад 80% пацієнтів.

Зовсім іншим буде відповідь на питання про те, скільки живуть з раком шлунка при другій стадії захворювання. При ній злоякісні клітини вражають серозну оболонку, яка покриває шлунок зовні. У 50% випадків лікарям вдається провести радикальну операцію і хворі одужують. Якщо ж повністю видалити ракову пухлину неможливо, то хворі гинуть від подальшого рецидиву і метастазів в перші два роки після операції.

Скільки живуть при раку шлунка з метастазами?



Підступність ракової пухлини полягає в тому, що її клітини поширюються по організму і вражають інші органи, тобто метастазують. При третій стадії раку шлунка спостерігаються метастази в найближчих лімфатичних вузлах. Протягом найближчих п`яти років виживає зазвичай не більше 40% пацієнтів.

Найважчий відповідь на питання про те, скільки живуть при раку шлунка з метастазами, доводиться давати лікарям родичам пацієнтів з 4 стадією захворювання. При ній спостерігається ураження практично всієї лімфатичної системи, а також метастази в печінку, нирки та інші органи. У цьому випадку протягом п`яти років виживає тільки 5% хворих.

Як показує статистика, хворі з 3 і 4 стадією раку шлунка в більшості випадків гинуть протягом півроку з моменту встановлення діагнозу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!