» » » Скільки живуть щурі?

Скільки живуть щурі?

Скільки живуть щурі?

Щури - поширені по всьому світу гризуни, значення в житті людини яких дуже велике. Щури відомі як всюдисущі і дуже численні паразити. Скільки років живуть щурі серед людей, стільки років вони приносять хвороби, руйнування, збиток. Популяція їх вкрай велика, а скільки живуть щурі?

Дика щур в природі живе до трьох років, однак частіше щури не проживають понад півтора року. На тривалість життя диких щурів негативно впливає канібалізм, людська загроза, і вищі в харчовому ланцюжку хижаки.

Одомашнені щури не відрізняються від своїх диких родичів тривалістю життя. Скільки живуть щурі декоративні, стільки живуть щурі лабораторні, стільки ж живуть і дикі щури. Тривалість життя щури перевищує 3 роки тільки у виняткових випадках, незалежно від того, наскільки сприятливими були умови її життя. У рідкісних випадках самці домашніх щурів доживають до 4-5 років. Рекордом тривалості життя щури зафіксований термін в 7 років. Скільки живуть щурі домашні, залежить від загальних умов утримання. Істоти ці досить невибагливі, тому складнощів в їх утриманні немає. Варто знати, що пацюки - соціальні істоти, і при одиночному утриманні можуть відчувати стрес, що виразно позначається на загальному стані здоров`я щури і, відповідно, на тривалості її життя. Тому якщо ви хочете завести собі щура, заведіть краще відразу двох: так їм жити буде набагато комфортніше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!