» » » Скільки живуть шиншили?

Скільки живуть шиншили?

Скільки живуть шиншили?

Шиншили відомі через свого хутра. Хутро шиншил володіє найвищою щільністю в світі. Хутро шиншил настільки щільний, що в ньому не можуть жити ніякі паразити. Не дивно, що власники такої унікальної, ніжною вовни стали популярні в якості домашніх вихованців.

Шиншили відрізняються ще й тривалістю життя. Їх більш-дрібні родичі-гризуни не живуть стільки, скільки живуть шиншили. Шиншили в природі живуть до 20 років. Скільки років живуть шиншили в неволі - залежить від їх господарів. При гідному зміст і уважному догляді шиншила в неволі живе 15-18 років. Тварина це вельми примхливо, і тривалість життя залежить не тільки від прикладених господарем сил, але і від географічного положення. Чим далі шиншила живе від своїх рідних широт, чим північніше вона живе - тим менше вона живе.

Для забезпечення гідних умов свого вихованця необхідно дотримуватися деяких правил:

  • Оптимальний температурний режим: від 18 до 20 градусів тепла. 25 градусів - вже критична температура, а при температурі в 30-32 градуси шиншила може здохнути від теплового удару.
  • Захистіть тварина від протягів, інакше воно захворіє і здохне. При цьому необхідно забезпечити його свіжим повітрям.
  • Шиншили - нічні тварини. Вдень їм потрібен спокій і тиша. Шиншили - дуже полохливі тварини. Гучні звуки можуть налякати вашого вихованця, і він помре від страху (серйозно).
  • Шиншила потребує спеціального піску для купання, який ви зможете придбати в зоомагазині.
  • Крім гранульованого корму і сіна шиншил необхідні: спеціальні соляні колеса, вітаміни, гілочки для сточування зубів, різноманітні ласощі, і дуже чиста, завжди свіжа вода.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!