» » » Що їдять шиншили?

Що їдять шиншили?

Що їдять шиншили?

Шиншила, мабуть, один з наймиліших гризунів, а тому не дивно, що багато людей вважають за краще бачити цю забавну тваринку своїм домашнім вихованцем. Шиншила - звір невибагливий і доброзичливий, проте господарям важливо розуміти - не дивлячись на те, що шиншила може їсти що завгодно, не кожен продукт для неї корисний. У цій статті розповімо про те, що їдять шиншили в дикій природі і чим їх слід годувати в домашніх умовах.

Шиншила в дикій природі

Шиншила - травоїдна тварина, і головною складовою її раціону є злакові рослини, різні насіння, лишайники, кора дерев тощо Іноді, однак, шиншила може поласувати дрібними комахами.

Шиншила в домашніх умовах

Шиншила, по суті, всеїдна, але її ШКТ досить примхливий, а тому годувати звірка чим попало все ж не варто. Найкраще купувати спеціальний корм для шиншил в зоомагазинах, але також порадіє шиншила сушеним овочам і фруктам. Можна годувати її і цукатами, проте в дуже обмежених кількостях, цукровмісні продукти у великих кількостях можуть викликати у гризуна щось типу інсулінового шоку. Не варто годувати шиншилу свіжими овочами та фруктами, це може привести до проблем з шлунково-кишкового тракту.

Читайте також статтю Скільки живуть шиншили.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!