» » » Що їдять вужі?

Що їдять вужі?

Що їдять вужі?

Звичайний вуж - неотруйна змія, поширена по всій Європі. У Росії, крім європейської частини, вужі зустрічаються на півдні Далекого Сходу і півдні Сибіру.

природний раціон

У список того, чим харчується вже, входять, в основному, невеликі жаби і гризуни. Ці змії є відмінними плавцями, здатними занурюватися під воду на тимчасові інтервали, що перевищують півгодини. Тому іноді їх жертвами стають маленькі риби. Видобуток проковтує змією повністю, без попереднього розчленування або розжовування.

Чим годувати домашнього вужа?

Природний раціон, легкість одомашнення і безпеку для людини вужів служили причинами того, що в Україні та Білорусі їх іноді використовували в якості домашніх тварин для боротьби з мишами. Крім того, іноді вужів розводять в декоративних цілях. Власникові такої змії слід знати, що їдять вужі в більшості випадків тільки живу їжу.

Тому щоб прогодувати такого вихованця, слід купувати (або ловити) йому невеликих мишей і деревних жаб. Іноді можна «побалувати» вихованця дрібної акваріумний рибкою. Також корисно знати, що їдять маленькі вужі частіше, ніж дорослі особини. Тому годувати змеёнишей слід не менше 2 разів на тиждень. Великих вужів можна годувати 1-2 рази щотижня.

Для дотримання балансу мінералів необхідно щомісяця давати вихованцеві підгодівлю. Для цього можна використовувати товчену яєчну шкаралупу або спеціальну мінеральну суміш для вужів. Також іноді можна додавати мінеральну воду в поїлки для змії.

Деякі одомашнені представники виду із задоволенням ковтають черв`яків, комах і равликів. Зафіксовані випадки, коли господарі вужів примудрялися привчити своє тварина поглинати убитий їжу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!