» » » Що їдять курки?

Що їдять курки?

Що їдять курки?

Як відомо, кури - абсолютно невибагливі птахи, і вирощувати їх в домашніх умовах не складе труднощів навіть початківцю птахівників. Єдине, на що варто звернути увагу - їх годування.

Розглянемо, що їдять курки.

раціон курок

  • Як правило, в домашніх умовах основний корм курей - всі різновиди зернових культур. Найбільш популярні з них - ячмінь, овес і пшениця. Цим зерном кури можуть харчуватися хоч цілий рік без шкоди для їх продуктивності і здоров`я.
  • Якщо кури часто знаходяться на землі, то вони охоче знайдуть для прожитку черв`яків, личинки, насіння рослин і невеликих комах.
  • Важливо, щоб в раціоні була трава. Вона не тільки корисна, а й добре підвищує несучість. Взимку траву можна замінити звичайною капустою.
  • Кукурудза - один з кращих кормів. Її жири і крохмаль допомагають курям переносити сильні морози. А якщо давати горох, боби або сочевицю, то птиці почнуть значно краще нестися.
  • Домашні кури з полюванням їстимуть і столові залишки, що значно скоротить витрати на їх утримання. Не страшно, якщо буде потрапляти невелика кількість м`яса - це поліпшить стан їх оперення.
  • Комбікорми. Для поповнення нестачі вітамінів (особливо, якщо кури не знаходяться на землі) потрібно додавати комбікорми. Важливо знати, скільки комбікорму їдять кури. Середня норма - близько 85 грамів на курку. Взимку необхідно давати більше комбікорми, ніж влітку.


Багатьом незрозуміло, чому курки їдять свої яйця. Відповідь насправді проста - їм просто не вистачає кальцію. Щоб усунути цю проблему, можна додати в раціон крейда, черепашник або крупний пісок. Ще один хороший варіант - зібрати шкаралупу від використаних яєць, дрібно перемолоти і додавати курям в повсякденну їжу. Якщо у вас немає великої кількості яєць, можна подрібнити дрібні черепашки.

Примітка: не варто застосовувати занадто різноманітний корм, інакше кури стануть вибагливими і почнуть набирати у вазі. Загальна кількість корму не повинна перевищувати 150 - 170 грамів на птицю. Більше інформації про годування ви можете отримати в статті Чим годувати курей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!