» » » Скільки курка несе яєць?

Скільки курка несе яєць?

Скільки курка несе яєць?

Якщо Ви живете в селі, то Вам пощастило. По крайней мере, Ви точно знаєте, скільки курка несе яєць на рік або на добу. Цікаво це буде дізнатися і жителям міській місцевості.

Отже, в теплу пору року кожна нормальна курка несе по одному яйцю через день. Взимку кури майже не несуться. Основна функція курей - це виведення курчат. А взимку курчат не виводять. Але при правильно обраної породи і змісті, курка несе по 300 яєць на рік. А на деяких птахофермах і 315-320 яєць. Тепер нам відомо, скільки яєць несуть кури.

Існує дві породи курей - м`ясна і молочна. Наприклад, курей м`ясних порід, таких як бройлерів, відгодовують на м`ясо. Але є такі види курей, що і вага швидко набирають і несуть до 250 штук яєць на рік. Це, наприклад, такі породи: Суссекс, Аугсбургер, Орловська та деякі інші.

Яєчні породи курей легкі. Важать близько 2 кілограм. Вони люблять погуляти і практично завжди знаходять їжу самі. У цих курей майже немає жиру, так як вони рухливі. Яєчна порода під назвою Крос здатна нести до 315 яєць на рік. Ця порода курей потомства не дає, так як була виведена генетичним шляхом. Купують таких курей в 4-х місячному віці. Найбільш продуктивні породи: Хайссекс, Ізобраун, Тетра СЛ.

Кількість яєць буде залежати від рівня годівлі, ступеня селекції і способу утримання. Нерегулярне годування погано впливає на кількість яєць. Потрібно постійно випасати птицю і давати відповідні корми.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!