» » » Скільки живуть кури?

Скільки живуть кури?

Скільки живуть кури?

Питання про те, скільки живуть кури, вельми неоднозначний, оскільки господар ніколи не чекає, коли птах постаріє і помре своєю смертю. Справа в тому, що курей розподіляють на:

  1. несучок, які виконують план по відношенню яєць для харчування;
  2. наседок, які висиджують потомство;
  3. бройлерів, яких приймають в їжу.

Саме від того, яке завдання виконує курка, залежить тривалість її життя.

Якщо курка - несучка, то її тримають в господарстві, поки продуктивність НЕ почне знижуватися. Такі кури несуть яйця до трьох років, після чого кількість продукту зменшується. Тому найчастіше таку птицю після цього терміну використовують в їжі. Можна сказати, що несучка (як і квочка) не живе більше трьох років. Якщо дати дожити птиці до п`ятирічного віку, вона стане жорсткою, практично неїстівної. Але якщо упустити той факт, що птицю вбивають, то вона може дожити і до 10 років (деякі породи живуть 5-6 років). Тому питання про те, скільки живе курка, залежить тільки від її господаря.

Якщо говорити про бройлерах, вони живуть тільки півтора місяці. Такі курки встигають набирати потрібну масу (від 2 кілограм), швидко ростуть. І якщо бройлера не брати в їжу після закінчення цього терміну, він буде твердим і непридатним для їжі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!