» » » Що їдять качки?

Що їдять качки?

Що їдять качки?

Всім, хто стикався з розведенням домашньої птиці відомо, що качки їдять на порядок більше тих же курей. Однак і ростуть вони набагато швидше, ніж цілком виправдовують витрати на своє харчування. 

Корм для качок

Ні для кого не секрет, що в диких умовах качки живуть поблизу водойм, рясно зарослих ряскою, травою і іншою рослинністю. Там є все, що необхідно цим птахам для комфортного проживання: їжа, укриття, вода. Якщо конкретніше торкатися теми, що їдять качки в дикій природі, варто відзначити любов цих птахів до водних рослин, водоростей і дрібною комахою. Крім цього, деякі види качок не проти поласувати рибою і навіть молюсками.

Тому, якщо ви хочете заощадити на кормі при розведенні домашніх качок - бажано, щоб в безпосередній близькості від вас був водойму, рясно зарослий рослинністю. Качки самі організовують своє харчування і вам не доведеться серйозно витрачатися на покупку пшениці, висівок, білкового корму ... Принаймні в теплу пору року. Однак мінусом природного харчування є те, що на підніжному кормі качки ростуть довше. Тому, якщо для вас важливий швидкий набір забійної ваги, уникати додаткового прикорму не варто.

Річний раціон качки



Продовжуючи розмову про те, чим годувати качок поговоримо про конкретні цифри. Отже, в рік одна особина поглинає приблизно:

  • 60 кг зерна;
  • 3 кг макухи;
  • 3 кг сухого тваринного корму;
  • 5 кг трав`яного борошна;
  • 5 кг мінеральних кормів;
  • 4 кг соковитого корму;
  • 2 кг відвійок.

Найбільш придатними злаковими для годування качок є пшениця і ячмінь. Важливо давати пшеницю не тільки дорослих особин, але і пташенятам. Єдине, малюкам подавати її необхідно в дрібно роздробленому вигляді. Що стосується ячменю, перед згодовуванням його бажано проростити. Також качкам можна давати овес голозерного сорти. Не зайвим буде додати в раціон качки і кукурудзи, так як вона має велику енергетичну цінність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!