» » » Де живуть вужі?

Де живуть вужі?

Де живуть вужі?

Звичайний вуж - невелика змія чорного кольору з жовтими або жовтогарячими плямами з боків голови. Латинська назва цієї безногою рептилії - Natrix, що в перекладі означає "водяна змія". Таке ім`я вужів говорить про те, що вони люблять вологі місця.

Розглянемо докладніше, де живуть вужі.

Житла вужів

Територія поширення цих змій надзвичайно широка. Вони мешкають практично по всій Європі. У Росії вужів можна зустріти в європейській частині аж до південних регіонів Карелії і в Сибіру - до озера Байкал. Живуть рептилії майже у всіх ландшафтах: у лісах різних типів, на луках, у садах, зарослих болотах, горах, де ховаються під камінням, хмизом, очеретом.

Вужі дуже люблять вологу, тому основні місця їх проживання розташовані поблизу водойм і в лісах з вологим ґрунтом. Вони добре плавають і пірнають, в озерах і річках добувають свою основну їжу - жаб і дрібних риб. Водяний вуж навіть запливає у відкрите море в пошуках здобичі. Про раціоні харчування цих плазунів ви можете додатково прочитати в статті Що їдять вужі.

Пристосувалися змії до життя і в сухих регіонах. Також вони можуть мешкати на деревах, наштовхнутися на вужа можна навіть в міському парку. Взагалі, вужі люблять влаштовувати гнізда поблизу людського житла - в підвалах, льохах, сараях, на городах, тому що тут найлегше знайти собі прихисток від хижаків і тепле місце для зимівлі. Більшість вужів не отруйні, проте їх укус все одно може завдати шкоди здоров`ю: їх слина токсична, може викликати зараження крові. Якщо на вашій ділянці завелися змії, і ви боїтеся їх і хочете вигнати, вам допоможе стаття Чого бояться вужі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!