» » » Де живуть крокодили?

Де живуть крокодили?

Де живуть крокодили?

Крокодили - це плазуни, що живуть на Землі вже близько 250 мільйонів років. Крокодили - надзвичайно небезпечні хижаки довгої до п`яти з половиною метрів. Вони представляють серйозну небезпеку більшості живих істот, які опинилися в безпосередній близькості з ними. Предки сучасних крокодилів жили на суші, але всі сучасні представники цього загону ведуть напівводний спосіб життя.

Де живуть крокодили

Зустріти крокодила можна практично у всіх тропічних країнах. Вони живуть як в прісноводних водоймах, так і в солоних прибережних водах. Більшу частину доби вони проводять у воді. Полюють зазвичай вночі.

Зокрема крокодили широко поширені в Африці, тропічних районах Південної, Центральної і Північної Америки, на Півночі Австралії, на Балі, Гватемалі, Філіппінських островах і в Японії.

Деякі види іноді запливають далеко в море і можуть зустрічатися на видаленні від берега в 600 км.

Незважаючи на те, що зазвичай крокодили живуть у воді або неподалік від водойм, вони з`являються і на значній відстані від води. Іноді роблять піші переходи від однієї водойми до іншого, зазвичай внаслідок змін клімату або природних умов. Деякі види можливо здійснюють сезонні міграції.

Можуть жити як в піщаних, так і в лісистих районах. Зустрічаються і серед заростей чагарників і зарившіміся в мул.

Як холоднокровні, використовують зовнішнє середовище для терморегуляції організму. Чи не переносять температури нижче 20 і вище 38 градусів за Цельсієм. У зв`язку з цим в несприятливих умовах можуть викопувати гнізда і впадати в сплячку на тривалий період часу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!