» » » Що таке ара?

Що таке ара?

Що таке ара?

Ара - це певний рід птахів, який відноситься до загону попугаеобразних. Представники даного роду, незалежно від статі, характеризуються дуже яскравою і красивою забарвленням, довгим хвостом і досить великим тілом - близько 90 см. Живуть приблизно 40-80 років.

Не можна сказати, що даний рід папуг підходить для домашнього утримання, так як для повноцінного життя йому потрібно дуже багато вільного простору.

Хто такі ара і як вони живуть

У сучасному світі налічується близько 17 видів ара. Деякі з них мають дуже яскраве забарвлення, інші ж пофарбовані в сіро-блакитний колір. Ара - це найбільші папуги, до того ж у них дуже великий і сильний закруглений дзьоб з загнутим кінчиком.

  • У природі зустрічаються в тропіках, ведуть денний спосіб життя, дуже активні. Ара - стайня папуга, також любить жити парами, які створює на довгі роки.
  • Влаштовують гнізда в дуплах дерев. Проводять багато часу, сидячи в кроні дерев. Видають дуже гучні і різкі звуки, коли наближається хижак, і швидко відлітають.
  • Раціон птиці складається з фруктів, овочів, ягід, зерен.
  • Розмножуються ара з лютого по червень в північних районах Америки, а на півдні Південної Америки період спарювання відбувається з серпня по грудень. Ара відкладають в гнізда до 3 яєць, які дбайливо охороняє і висиджує протягом місяця. У неволі розмножуються вкрай рідко.

Рід ара можна розділити на 4 групи.

  1. Сам Рід Ара. У ньому налічується близько 13 видів.
  2. Сінелобий малий ара.
  3. Макао.
  4. Блакитний ара або ара Спікса.

Також вам можуть бути цікаві статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!