» » » Де живуть білки?

Де живуть білки?

Де живуть білки?

Гуляючи по лісі або в парку, часто можна бачити білок, що стрибають по гілках. Але де живуть білки? Ліс - природне середовище проживання білок, але зустрічаються вони і в великих міських парках. Живуть білки на деревах, особливу перевагу віддаючи сосні, модрини, ялиці, кедра. Ці дерева допомагають добре маскувати житла білок, а хвоя використовується в будівництві гнізд.

На листяних деревах часто зустрічаються дупла, які білки використовують в якості своїх сховищ. Якщо немає відповідного дупла, як часто буває з хвойними деревами, білка будує гніздо, яке називається Гайн. Таке гніздо має форму кулі, білка робить його з сухих гілок. Будується воно на розвилці товстих гілок і має діаметр близько 30 сантиметрів. Зсередини білки викладають гніздо хутром, подрібненої корою, мохом і сухим листям. Взимку гніздо стає дуже теплим притулком для білки.

Кожна білка має кілька подібних гнізд і кожні кілька днів переселяється з одного в інше. Самці білок зазвичай не будують гнізд, займаючи порожні гнізда птахів або навіть шпаківні. У кожному гнізді білки ховають запаси на зиму: горіхи, сушені гриби та ягоди, насіння.

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!