» » » Що їдять білки?

Що їдять білки?

Що їдять білки?
Що їдять білки?

Деякі люди вважають за краще заводити будинку незвичайних тварин. Останнім часом все частіше можна зустріти любителів лисиць, тхорів і білок. Зупинимося на останніх і поговоримо про них докладніше, а конкретно розглянемо особливості харчування білок в природі і неволі.

Чим можна годувати білку в неволі

Якщо ви вирішили завести вдома білку, то вам слід пам`ятати, що для цієї тварини необхідно складати такий раціон, в якому будуть присутні природні корми. Звичайно ж, улюбленим продуктом білок є горішки (кедрові, волоські, кешью і багато інших). Також білки люблять жолуді, насіння соняшнику. Їх можна годувати і сухариками з білого хліба. Звірку необхідно давати і фрукти, наприклад, яблука, груші, сухофрукти і морква. Звичайно ж, не можна забувати і про ягодах: горобина, чорниця, малина, суниця - це основні ягоди, які білки споживають в дикій середовищі існування, а ось смородина і черемха навряд чи їх зацікавить. Не забувайте і про те, що білку потрібно точити зуби, тому віддавайте їм сухі гілочки.

Також в раціон необхідно додати деревну кору, ялинові і соснові насіння, причому необов`язково давати насіння в чистому вигляді. Не забувайте про те, що звір повинен вправлятися, тому купуйте або збирайте в лісі ялинові шишки. Хорошим джерелом кальцію для білок служать яєчна шкаралупа і деревне вугілля. Якщо домашня білка скоро стане мамою, то обов`язково давайте їй молоко, жирністю до 3%. Можна додати до раціону і молочні продукти, але завжди контролюйте порції. Пам`ятайте, що білки від природи, як і багато дикі звірі, прагнуть з`їсти все, що знайшли, проте переїдати їм не можна.

Чим харчуються дикі білки

Дикі білки, на відміну від домашніх, повинні весь час шукати їжу і робити запаси. Їх раціон буде сильно залежати від клімату, сезону року. Взимку білки не впадають в сплячку, тому їм потрібно робити запаси на це холодну пору року.



Навесні ж, коли з`являється хоч якась їжа, білки відправляються на пошуки їжі. Їх раціон дуже мізерний і складається зазвичай з кедрових горішків, коренів, ягід, соснових і ялинових шишок. У дикій природі, особливо в перші дні весни, білків досить важко знайти їжу. Саме тому багато білків відкладають запаси, про які, втім, вони незабаром забувають. Але з огляду на досить великої кількості білок в лісі, кожна білка може знайти запаси іншої. Найчастіше це рятує їх від голоду. У голодні дні білки можуть харчуватися навіть жабами.

З настанням літа починається золота пора для білок. Вони їдять не тільки горіхи і коріння, а й гриби. Білки відмінно розбираються в грибах і їдять близько 45 їх видів. Іноді білкиздатні обкрадати городи. Заглядаючи в село, вони не погребують взяти овочів або фруктів, адже голод для цих звірків - найлютіший ворог, і тому їм доводиться боротися з ним усіма доступними способами.

Варто також сказати, що білку цілком можна називати хижою твариною, незважаючи на те, що в основному її раціон становить рослинна їжа. Наприклад, найбільш поширена в Росії кавказька білка може їсти яйця птахів, ящірок, комах.

Прочитайте і інші статті про білки:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!