» » » Що таке м'ясо?

Що таке м'ясо?

Що таке м`ясо?

М`ясо - це одне з найголовніших складових нашої їжі. Вважається, що саме воно має необхідну кількість поживних речовин, без яких наше життя просто немислима. Але чи є м`ясо настільки корисним продуктом, що таке м`ясо взагалі? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Чи корисно м`ясо

М`ясо, яке вживається в їжу людиною, містить не менше 14% білка, проте по даному параметру цей продукт не рекордсмен. Наприклад, сир складається з білка на 30%, а нежирний сир на 18%. Але що містить м`ясо, який білок лежить в його основі?

Вважається, що білок, що знаходиться в м`ясі самий поживний, але насправді це не зовсім вірно. Білки складаються з амінокислот, які контролюють процес розкладання їжі в організмі. Склад амінокислот м`яса, якщо подивитися по таблиці білків, нічим не відрізняється від складу амінокислот рослинної їжі. Саме тому тваринні білки нічим не краще рослинних.

Ступінь засвоюваності білків рослинного і тваринного походження різниться і тут також рослинні білки перевершують тварини за своїми функціями.

Також серед того, які речовини в м`ясі містяться, можна відзначити і жири. Вони складають набагато більшу частину, ніж білки. Жири складаються з жирних кислот, які по живильній цінності значно поступаються рослинним жирам, так як є насиченими. Вони негативно впливають на стан печінки, серця та інших життєво важливих органів. Також такі жири призводять до розвитку такої хвороби як атеросклероз. Перетравлюються м`ясні жири значно гірше, ніж рослинні.

Жирні кислоти, які також можна знайти в будь-якому м`ясі, як не дивно, зміцнюють судини і позитивно впливають на всі можливі обмінні процеси в організмі людини.

склад м`яса



Тепер давайте розглянемо хімічний склад м`яса. У м`ясних продуктах присутні такі елементи, як фосфор і залізо. Якщо порівняти кількість заліза в м`ясі і рослинних елементах, то можна помітити, що в м`ясі 2,8 мг заліза, а в квасолі 12,4 мг, морській капусті 16 мг, гречаній крупі 8 мг. Таким чином, виходить, що за вмістом заліза багато овочів і рослини в кілька разів корисніше, ніж м`ясо. Така ж ситуація спостерігається і з фосфором.

Тепер давайте подивимося, які вітаміни містяться в м`ясі. У їжі вітамінної основою є саме рослини, а в м`ясі їх міститься дуже мало. У м`ясі містяться вітаміни переважно групи В. У 100 грамах продукції можна виявити В1 - 0,10-0,93 мг, B2- 0,15-0,25 мг, B4) - 80-113 мг, B6- 0,3- 0,61 мг. Крім того в м`ясі є нікотінамід- 2,7-6,21 мг / 100 г. На жаль в м`ясі абсолютно відсутній вітамін С, який дуже необхідний для підтримки імунітету організму, а також вітамін А.

М`ясо в загальному вигляді являє собою кісткову мускулатуру тварини, яка також включає в себе і сполучну з жировою тканиною. Крім того, м`ясом називають іноді і субпродукти, такі як мізки, серце, печінка та ін. Використовується м`ясо як харчовий продукт.

М`ясо ділиться на м`ясо тварин і м`ясо риби. Незважаючи на подібність у назві, за кількістю вітамінів і корисних речовин вони кардинально відрізняються один від одного.

Таким чином, саме так можна відповісти на питання, яке буває м`ясо. Вживати м`ясо в їжу бажано, але не обов`язково, так як існує величезна кількість мясозаменяющіх продуктів, корисність яких набагато вище м`яса. Саме такі продукти використовують в їжу вегетаріанці, щоб не вбивати тварин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!