» » » Де купити білку?

Де купити білку?

Де купити білку?

Дивлячись на маленьку красуню-білку, багато хто може подумати, що було б здорово завести собі таку тварину вдома. Чи справді це можливо? І якщо так, то де можна купити білку?

Купівля білки

Зараз придбати будь-яку лісова тварина не складно і не дорого. Купити білку можна на звичайному пташиному ринку або в зоомагазині. Однак слід пам`ятати, що якщо ви вирішили завести у себе вдома цього звірка, звертайте увагу на те, що він повинен бути народжений в умовах неволі і має всі потрібні щеплення. Дикі білки навряд чи зможуть прижитися у вас вдома, і швидше за все втечуть або загинуть. Від природи своєї білка є диким істотою і не може сидіти в клітці, однак ті побратими, яких вирощують в неволі, досить легко пристосовуються до домашніх умов.

Придбати ручну білку можна за ціною від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Купувати звірків, які коштують менше 5 тисяч, не рекомендується. Швидше за все, вони були виловлені і посаджені в клітку. Такі звірята можуть виявитися дикими. Про середовищі існування диких білок ви можете прочитати в статті Де живуть білки.

Догляд за білкою



Найголовнішою проблемою для вирощування білки в домашніх умовах є підбір правильного меню. З одного боку, білок можна назвати всеїдними тваринами. У дикій природі вони можуть з`їсти навіть жабу. Однак домашніх білок краще годувати їх природним кормом. А саме сосновими, кедровими і ялиновими шишками. Причому очищати шишки і витягати з них горіхи не потрібно, білка зробить це сама.

У день домашнім білків потрібно максимум 30 шишок. Більше давати звірку не рекомендується, так як переїдати він не повинен. Від природи білки є досить жадібними звірками, адже в диких умовах їм часто доводиться голодувати, а тому вони можуть з`їсти стільки, скільки в них влізе.
При цьому не слід забувати, що для повноцінного росту звірок повинен з`їдати мінімум 20 шишок в день. Годувати білок краще вранці і ввечері. Також не забувайте давати білкам зелене листя кожен день, різноманітні горіхи (фундук, арахіс та ін.) І свіжі фрукти і овочі.

Дуже важливо постійно утримувати клітку звіра в чистоті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!