» » » » Чи не працює шлунок, що робити?

Чи не працює шлунок, що робити?

Чи не працює шлунок, що робити?

З проблемами функціонування шлунка стикаються багато. Як з цим боротися знають далеко не всі. Більшість не можуть відповісти на питання про те, якщо не працює шлунок, що робити в такому випадку.

Неправильний режим харчування

Через постійної метушні, яка супроводжує наше життя, багато в протягом дня харчуються в повному сенсі цього слова - як доведеться. Ніякої режим при цьому не дотримується, про раціональне харчування ніхто і не згадує, а іноді і зовсім забувається про те, що не завадило б пообідати. Але, коли ввечері виникає можливість нарешті дістатися до холодильника, ми готові з`їсти все, що в ньому знаходиться, не замислюючись, ні про кількість з`їденої їжі, ні про сполучуваності тих чи інших продуктів. А потім ми ще задаємо питання: чому не працює шлунок? Але ж шлунок до таких навантажень не звик. За підсумком виникає переїдання. Це проявляється вагою в шлунку, іноді його здуттям, нудотою, печією і так далі. Закривати на це очі не варто, з цим потрібно негайно починати боротьбу.

методи боротьби

  • Найголовніше при прийомі їжі - це спокій і гарний настрій. Через стресових ситуацій шлунок погано працює. Він погано на них реагує. Якщо ж ви будете налаштовані на хорошу хвилю, їжа буде добре засвоюватися і буде набагато менше проблем з травленням.
  • Необхідно за будь-яких обставин дотримуватися режиму харчування. Снідати потрібно обов`язково. Це повинні бути не бутерброди. Найкраще каша, може бути навіть суп. Обід ні в якому разі не можна пропускати. Вечеря повинна бути легше, з легко засвоюваних продуктів. Такий режим харчування зменшить навантаження на шлунок і допоможе йому повернутися в нормальний стан.
  • За столом не варто досхочу наїдатися, харчуватися краще невеликими порціями, кілька разів на день. Нехай це буде 5-6-разове харчування. З-за столу вставати краще з почуттям недоїдання. Через 15-20 хв організм відчує насичення.
  • Раз на тиждень можна робити розвантажувальний день. Але з цим не можна перестаратися.
  • Гарні, звичайно, будуть в цьому випадку поради народної медицини. Попити трав`яні настої і відвари зовсім не завадить, а навпаки, допоможе відновити нормальне функціонування шлунка. Це такі трави, як настій квіток звіробою і ромашки, листя подорожника і інших.


При болях, пов`язаних з переїданням, може допомогти мінеральна вода або склянку міцного чаю без цукру. Можна прийняти активоване вугілля. Якщо ж болі не припиняються, а причину ви визначити не можете, обов`язково зверніться до фахівця, до лікаря-гастроентеролога. Якщо ж сталося так, що не працює шлунок у дитини, похід до лікаря відкладати взагалі не можна.

Рецепти народної медицини

Цей рецепт допоможе при шлункового болю будь-якої етіології. Необхідно змішати п`ять грам трави золототисячника і двадцять грам листя перцевої м`яти. Дві чайні ложки цієї суміші заварюються однією склянкою окропу. Настій потрібно укутати і настоювати півгодини. Після цього процідити через марлю і добре віджати. Пити такі ліки необхідно 3 рази на день до їди. Сподіваємося, що нам вдалося допомогти вам знайти відповідь на ваше запитання, і тепер ви будете знати, як змусити шлунок працювати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!