Як прискорити обмін речовин?

Пропаганда здорового способу життя приносить свої плоди. Але, на жаль, ці плоди не завжди приємні. Часто-густо знаходяться люди, гробящіе своє здоров`я нескінченними дієтами без медичних консультацій у дієтологів, не кажучи вже про радах інших лікарів. Безконтрольні і бездумні дієти призводять до авітамінозу, проблем зі шлунково-кишковим трактом і уповільнення обміну речовин, що заважає не тільки подальшого схудненню, але і нормальному функціонуванню організму. Як прискорити обмін речовин?

живлення

Давно відомо, що споживання їжі обмін речовин прискорює, але тільки в разі, якщо порції часті і невеликі. До речі, на цьому принципі засновані деякі дієти. Що стосується харчування, то більш калорійні продукти доведеться перенести на ранок або зовсім виключити. Але при цьому не можна знижувати загальну добову калорійність нижче певного рівня, який розраховується індивідуально. У разі, якщо їжа буде зовсім не калорійною, метаболізм сповільниться ще сильніше, і схуднення за допомогою дієт стане неможливим. Що ще може допомогти?

Продукти, що прискорюють обмін речовин

Яблучний оцет можна вживати в подібних цілях як всередину (у вигляді напою - чайна ложка на склянку води + половина чайної ложки меду, натщесерце), так і зовні (розтирати розчином яблучного оцту проблемні місця). Риб`ячий жир сприяє насиченню організму корисними жирними кислотами, вживання в достатній кількості риб`ячого жиру допомагає за 3 місяці скинути кілограм зайвої ваги, не докладаючи взагалі ніяких зусиль.

Вживаючи в їжу білкові продукти в поєднанні з клітковиною, можна допомогти своєму організму затратити більше калорій і часу на перетравлення. Відповідно, знизиться споживання загальний обсяг їжі за день, що призведе до скорочення обсягу шлунка, і відчуття голоду стане виникати рідше. Якщо ж м`ясо не до смаку, можна у величезних кількостях їсти овочі і фрукти. За останніми дослідженнями, вегетаріанці мають більш швидким метаболізмом в порівнянні з м`ясоїдними. Які ще продукти прискорюють обмін речовин?

Наприклад, лимони. У ранковий напій, до складу якого яблучний оцет і мед, можна додати чайну ложку лимонного соку. А лимонний сік з негазованою водою в спортзалі підвищить ефективність тренування в два рази!



Грейпфрут налагодить роботу шлунково-кишкового тракту і заодно прискорить роботу організму в цілому.

Зелений чай, проста негазована вода, а також, як не дивно, пиво - ті напої, які допоможуть схуднути.

Спорт

Прискорити обмін речовин в організмі однозначно можуть допомогти спорт і фізичні навантаження. Кардіо і силові тренажери, ходьба, біг, катання на велосипеді, лижах, конях - все це «розганяє» роботу організму не тільки під час проведення тренування, але і близько години після неї. Якщо немає можливості спеціально займатися фізичними вправами, можна відмовитися від громадського транспорту і ліфта. Пара кілометрів на день щодня і кілька поверхів підйому і спуску обов`язково принесуть свої плоди, але процес, природно піде повільніше, ніж тренування в спортзалі три-чотири рази на тиждень. Клітини м`язів споживають набагато більше калорій, ніж жирові. Відповідно, якщо м`язова маса присутня, можна спалювати більше калорій навіть під час сну.

вітаміни

Що стосується необхідних мікроелементів, то варто звернути свою увагу на фолієву кислоту (міститься в зелені і зелених овочах), хром (доведеться вживати рибу), йод (морські водорості і та ж риба, тільки морська) і кальцій (молочний продукти, найкраще сир і сир).

Якщо складання меню занадто складний процес, то можна вживати препарати, що прискорюють обмін речовин. Само собою зрозуміло, що їх не можна просто купувати кілограмами в аптеках і їсти на сніданок, обід і вечерю. Попередньо обов`язково потрібно проконсультуватися як з дієтологом, так і з ендокринологом, щоб остаточно не зруйнувати обмінні процеси.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!