Як поліпшити обмін речовин?

Як поліпшити обмін речовин?

Багато століть люди приділяють особливу увагу нашому обміну речовин. Адже від того, як він працює, залежить як багато поживних речовин отримає наш організм. В основі обміну речовин лежить ряд хімічних реакцій, які відбуваються всередині нас. Корисні речовини, необхідні для життєдіяльності людини, ми отримуємо з їжі. А вдихаючи повітря, отримуємо кисень, який допомагає внутрішнім процесам розпаду і будівництва. В ідеалі, між цими процесами має спостерігатися рівновагу. Однак іноді відбувається його порушення і причин дуже багато. Давайте розберемося в тому, як поліпшити обмін речовин. Побачимо врівноважений погляд на харчування, заняття спортом, вміння відпочивати.

Регулюємо обмін речовин помірністю в їжі

Багато людей постійно прагнуть схуднути, щоб надягати менші розміри. Вони йдуть на поводу новомодних дієт. Приймають таблетки для схуднення, які тільки на час притупляють апетит. Але швидко організм звикає до них, і в підсумку, апетит повертається, обмін речовин сповільнюється, і людина знову набирає вагу. Мало того, виникають побічні ефекти - паморочиться голова, піднімається тиск, відмічено розлад шлунка та інші. Те ж саме відбувається і при прийомі сечогінних засобів, які прискорюють обмін речовин. Не завжди і не всім це корисно. Як поліпшити обмін речовин після його порушення?

Якщо врівноважено, збалансовано харчуватися, обмін речовин врегулюється і повнота піде сама. Можна послідовно обмежити себе від кількості жиру і очищених продуктів, таких як цукор, сіль і біле борошно. І збільшити споживання фруктів, овочів, салату, цільного зерна. Пийте якомога більше води. Це допоможе вам відновлювати водний баланс в організмі.



Харчуйтеся часто, але по чуть-чуть. Використовуйте принцип однієї склянки. Що увійшло в стакан, стільки і можна їсти. Наш шлунок, як наш кулак. Стисніть руку в кулак і покладіть на тарілку - ось стільки і треба їжі вам споживати. Часті прийоми їжі і в невеликих кількостях, сприяють підтримці стабільного обміну речовин. А після прийому великої порції, людина відчуває втому, сонливість, тому що наш мозок недоотримав глюкозу. Не перевантажуйте себе, чи не переступайте допустимі рамки!

Помірні заняття спортом

Скільки не говорилося, але дуже важливо займатися спортом. Хочете відчувати себе добре і краще виглядати, регулярно, але в міру займайтеся фітнесом. Помірне фізичне навантаження кілька разів на тиждень дасть результати. Легка хода, здоровий колір обличчя, пряма постава, посмішка на обличчі - це симптоми хорошого обміну речовин. Адже все, що у вас всередині - завжди добре видно на поверхні.



Не забувайте про спадковість, вік і інших факторах, які варто врахувати, перш ніж навантажувати себе фізичними вправами. Часом досить швидко ходити або підніматися по сходах.

Тим же, хто хоче прискорити обмін речовин, можуть займатися спортом, нарощуючи м`язову масу і вживати їжу, з високим вмістом протеїну. Це прискорить обмін речовин на 30%.

Захворювання порушують обмін речовин

Іноді не зрозуміло, чому, хтось різко худне, а хтось набирає вагу. Найчастіше причиною є порушення роботи ендокринної системи людини. Хтось помічає збільшення у себе щитовидної залози. А у кого-то вона приносить біль. Але ж ця маленька залоза, вагою в 30 грам, відповідає за вироблення, накопичення і надходження в кров біологічно активних речовин - гормонів. Ці гормони регулюють в організмі обмін речовин, як, наприклад, в автомобілі педаль газу регулює швидкість, з якою треба їхати. При порушенні функцій залоз, порушується і обмін речовин. Тому, під час навідуйтеся до лікаря, здавайте аналіз на гормони, щоб якомога раніше визначити проблему.

Застереження на зимовий час

Добре гуляти на свіжому повітрі, але небезпечне переохолодження організму. Найчастіше отримати його можна в зимову, вітряну погоду, якщо довго перебувати на вулиці. І схильні до переохолодження літні люди і діти, так як часто обмін речовин не може відшкодувати їм втрату тепла. Тому, не перемерзає на вулиці! Якщо ви промокли, замерзли, втомилися, хочете їсти - це може бути причиною переохолодження. Вам потрібно терміново зайти в будинок, зігрітися, надіти сухий теплий одяг, випити гарячий трав`яний чай і, якщо необхідно, зверніться за допомогою до лікаря.

Отже, відновлюйте, покращуйте обмін речовин по грамотної системі і без наслідків!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!