» » » » Що потрібно робити, щоб схуднути?

Що потрібно робити, щоб схуднути?

Що потрібно робити, щоб схуднути?

Відповідь на питання: «що потрібно робити, щоб схуднути», на перший погляд, очевидна: більше рухатися і менше їсти. Але, чомусь, на практиці йому слід не так багато людей, вважаючи за краще шукати якісь інші, більш прості способи досягти ідеальної форми. Але, якщо ви хочете позбутися від зайвої ваги серйозно і назавжди, то, в першу чергу, варто визнати, що чудес на світі не буває. Ваші кілограми виросли не з повітря, і з`явилися вони не за одну ніч, тому розраховувати позбутися від них не докладаючи зусиль і не змінюючи своїх звичок, не варто.

З чого почати

Для будь-якого важливого справи необхідний психологічний настрій, і приведення в порядок свого тіла - не виняток. Ви повинні усвідомити, що результат не може бути швидким, що доведеться докласти чимало зусиль, і що у вас періодично виникатиме бажання відмовитися від задуманого.

Ви повинні мати чітку мотивацію, без цього всі ваші спроби скинути зайву вагу залишаться на рівні питань: «що треба робити, щоб схуднути». В якості мотивації може служити поліпшення вашого здоров`я, зовнішнього вигляду, підвищення рівня самооцінки і т.д. Мотивації, спрямовані зовні, наприклад, довести комусь щось, зазвичай не діють. Потрібно визнати, що всі зміни необхідні лише вам, і ви докладаєте зусиль для того, щоб поліпшити саме своє власне життя.

харчові звички

Якщо ви вирішили схуднути, то слід не сідати на «швидку дієту», вживаючи по 500 калорій в день, а переглядати свої харчові звички і кардинально змінювати раціон харчування. Тільки системний підхід допоможе домогтися бажаного результату, в той час, як низькокалорійні дієти лише забезпечать стрес вашому організму і будуть сприяти уповільненню обміну речовин, і вирішивши питання, що робити, щоб швидко схуднути, ви будете змушені вирішувати питання про те, як поправити здоров`я .



Вчені встановили, що оптимальною для людини є наступна схема харчування: 25% всіх денних калорій - білок, 25% - жири, і 50% -углеводи. Навіть під час зниження ваги варто дотримуватися цієї схеми, тільки до вибору вуглеводів, з яких ви отримуєте калорії, варто ставитися дуже продумано. Це повинні бути в основній масі овочі і фрукти, рідше можна зерновий хліб і каші. Природно, що від тортів, цукерок, печива і т.д. слід повністю відмовитися.

І ще одна порада, що робити, щоб схуднути - ваш вечеря повинна бути не пізніше, ніж за три години до сну, і краще за все на ніч вживати білкові продукти: сир, нежирне м`ясо або рибу. Білок добре насичує і не відкладається в жир. Не варто зациклюватися на «загальне правило» не їсти після 18 годин, воно не має ніяких фізіологічних обґрунтувань, три години-достатній час для засвоєння їжі.

Фізичні навантаження



Якщо ви вирішили привести себе в відмінну форму, то без фізичних навантажень не обійтися. Завдяки ним збільшується швидкість протікання обмінних процесів в організмі, що сприяє активному схудненню.

Якщо ваша мета - підтримка вже досягнутої форми, то без спорту теж не обійтися. Адже постійне обмеження в харчуванні позбавляє організм необхідних йому поживних речовин, не сприяє появі красивих рельєфів м`язів. У підсумку ви будете виглядати худий, але виснаженою. Хіба хворобливий вигляд - це те, що вам потрібно?

Вибір виду фізичної активності залежить від особливостей вашого організму. Наприклад, плавання, стрейчинг або йога практично не мають протипоказань. А ось перед початком відвідування тренажерного залу, занять фітнесом варто порадитися з лікарем. Припустимо, вам може бути протипоказано підняття важких предметів або кардионагрузки.

Іноді жінки проводять в спортзалі по кілька годин на день, але результату не досягають, і відразу ж виникає питання: чи не можу схуднути, що робити? І відповідь на нього знову-таки лежить у сфері харчування: якщо при достатній навантаженні ви не худнете, то слід переглядати свій раціон і зменшувати добову калорійність. Тільки при поєднанні і дієти, і спорту, ви зможете досягти результатів.

І не забуваємо думати

Зараз можна знайти величезну кількість різних рад для тих, хто хоче схуднути. Однак не варто сліпо слідувати будь-яких рекомендацій. Те, що допомогло десятку чоловік, може бути абсолютно марним для вас. Наприклад, дуже популярний рада випивати в день по два літри води призведе до серйозних проблем зі здоров`ям у людей, які страждають на ниркову або серцево-судинної недостатністю.

Звичайно, існує і такі поради, які допоможуть вам зробити процес схуднення більш приємним і ефективним, можна поставити запитання на форумі або на спеціальному сайті: «що робити? хочу схуднути », але сприймати всі відповіді як істину в останній інстанції - не можна. Вчіться користуватися чужим досвідом, але не забувайте, що слухати потрібно тільки свій організм, він сам підкаже і найбільш відповідний режим харчування, і оптимальні фізичні навантаження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!