Як змусити себе схуднути?

Як змусити себе схуднути?

Люди, які страждають надмірною вагою, дуже часто задають собі питання: як змусити себе схуднути? Відповідь на це питання дуже простий: ніяк! Одна дуже мудра східне прислів`я говорить, що можна привести віслюка до водойми, але навіть шайтан не змусить його пити. Ну, якщо він звичайно, сам не захоче. Змусити себе можна, але результатів насильство над собою ніяких не дасть. Крім депресії, чергового розчарування в собі, зниження самооцінки і набору ваги на тлі стресового поїдання всього, що попадеться під руку.

Все вищесказане зовсім не означає, що схуднути можна. Можна, можливо. І повно прикладів, коли люди худнули на дуже значну кількість кілограм. Тільки вдавалося це не тим, хто ставив запитання, як змусити себе схуднути, а тим, хто щиро хотів це зробити, хто знайшов гідну мотивацію, значиму мета - і йшов до цієї мети, причому найчастіше легко і з задоволенням.

Розберіться з головою

Дуже часто зайва вага - це психологічна проблема. Людина, переїду, гвалтує свій організм, а небажання відмовлятися від чергової булки - підсвідоме бажання сховатися, втекти від якихось проблем, відгородитися від зовнішнього світу ... .Хоча б шаром жиру. Повні люди часто дуже вразливі. Розберіться зі своїми страхами і проблемами, згадайте той час, коли ви почали набирати вагу, що ви відчували? Що з вами сталося? Чому ви вирішили махнути рукою на своє здоров`я і свій зовнішній вигляд? Якщо не можете розібратися самі, то можливо, варто звернутися за допомогою до психолога.

Розберіться зі здоров`ям



За статистикою зі ста чоловік страждають від зайвої ваги, тільки один має проблеми зі здоров`ям, інші набирають вагу через елементарне переїдання. Проте, слід переконатися, що ваш випадок не відноситься до цього одному відсотку. До набору зайвої ваги може призводити цукровий діабет, проблеми з нирками і щитовидною залозою.

Як знайти мотивацію

Значна мотивація - це, мабуть, найголовніше в питанні, як змусити себе схуднути, а точніше, як зрозуміти, що схуднути просто необхідно, що це допоможе поліпшити якість вашого життя і підніме самооцінку.



Подумайте, чим вам заважає зайва вага, які проблеми ви могли б вирішити, якби його позбулися. Мотивацією може бути і турбота про власне здоров`я, адже зайва вага сприяє таким захворюванням, як гіпертонія, варикозне розширення вен, захворювання хребта і серцево-судинної системи. Зайва вага може служити причиною жіночого безпліддя, загрозою викидня плоду, передчасних пологів. А чоловікам необхідно знати, що зайва вага є причиною зниження потенції.

Може служити мотивацією і набуття сексуальної привабливості, впевненості в собі.

Що робити, щоб схуднути

Боротьба із зайвою вагою - це серйозна робота. І полягає вона не в тренуванні сили волі і відмову від харчування, а в докорінній зміні своїх звичок. Не варто використовувати ніякі новомодні «швидкі» дієти, про те, якої шкоди вони завдають організму, написані цілі томи. З їх допомогою можна скинути п`ять кілограм за два тижні, але як тільки ви повернетеся до свого звичайного харчування, так одразу ж ці кілограми повернутися я до вас знову. Навчіться слухати свій організм, їжте лише тоді, коли ви дійсно цього хочете, але не давайте апетиту розігратися - сильне почуття голоду призведе до переїдання. Їжте мінімум 5 разів на день, невеликими порціями. Більшу частину вашого раціону повинні складати овочі, фрукти, кисломолочні продукти, нежирне м`ясо, риба. Не їжте те, що ви не любите, ви повинні харчуватися так, щоб вам було приємно і смачно. Поїдання через силу дієтичних продуктів призведе до чергового зриву.

І, звичайно, не забувайте про рух. Не змушуйте себе займатися через силу тим, що вам не подобається. Краще знайдіть те, що припаде до душі: танцюйте, плавайте, грайте в теніс або в футбол, катайтеся на ковзанах роликах, велосипеді, гуляйте. Лише те, що ви робите із задоволенням, принесе користь і допоможе досягти бажаного результату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!