Як відмовитися від їжі?

Як відмовитися від їжі?

Здоров`я людини залежить від безлічі факторів, і їжа займає в ньому важливе місце. Питання, як відмовитися від їжі в надмірній кількості, виникає все частіше і частіше. Універсальної відповіді немає, є лише рекомендацією, які ми обговоримо в цій статті.

Режим харчування порушувати не можна

Дієтологи радять приймати їжу приблизно в один і той же час, бажано - невеликими порціями з інтервалів о 4 годині. Такий підхід дозволить вгамовувати голод і не переїдати, адже організм звикне до певного часу харчування. Стара приказка "Сніданок з`їж сам, обідом поділися з другом, а вечерю віддай ворогові", виявляється, частково вірна: сніданок повинен бути настільки щільним, наскільки це можливо (без переїдання, звичайно ж). Бажано з`ясувати для себе оптимальну порцію, яка буде насичувати ваш шлунок. Якщо відмовлятися від сніданку, то за день можна з`їсти приблизно в півтора рази більше, ніж зі сніданком.

Чому важливий сон

Від переїдання на ніч можна позбутися, обдуривши організм ілюзією вечері. Стакан кефіру, молоко, яблуко - і в ліжко! Згідно з дослідженнями американських дієтологів уві сні виробляються гормони, які сприяють прискоренню обміну речовин. Та й почуття голоду не змусить вас бігти до холодильника, якщо ви спите.

Як знизити апетит



Психологи встановили, що зелений колір заспокоює нерви. Але ще він і може знижувати апетит! Виходить, що зелені стіни і тарілки (а також сірі і блакитні) допоможуть вам швидше насититися. А якщо тарілки будуть невеликими, то навіть найменші порції будуть здаватися більшими. Ще психологи стверджують, що перед дзеркалом людина вживає меншу кількість жирної їжі. Фотографія, на якій ви задоволені своїм зовнішнім виглядом, також допоможе не переїдати.

Прийнявши рішення обмежити себе в їжі, важливо позбутися від її надлишків. Можна роздати запаси потребують, запросити друзів на вечерю або викинути. Це дозволить не звертати увагу на різні спокусливі смакоту. У холодильнику має бути тільки потрібну кількість необхідної їжі. Тому ходити в магазин бажано зі списком продуктів, які ви збираєтеся купити. Сподіваємося, що тепер ви знаєте, як відмовитися від їжі. Але пам`ятайте, що обмежувати себе треба в міру - і краще заздалегідь порадитися з дієтологом!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!