» » » Що потрібно їсти вагітним?

Що потрібно їсти вагітним?

Що потрібно їсти вагітним?

З настанням вагітності організм жінки починає працювати в особливому режимі. Тому необхідно ретельно підходити до формування раціону. Адже дуже важливо створити сприятливі умови для нормального розвитку плоду.

Поговоримо про те, що потрібно їсти вагітним.

Харчування в першому триместрі

У першому триместрі у плода формуються основні органи. Щоб уникнути розвитку пороків, необхідно забезпечити надходження в організм значної кількості фолієвої кислоти. Нею багаті всі продукти, які мають зелений колір: шпинат, листя салату, брокколі, спаржа, авокадо і так далі.

У першому триместрі також треба їсти продукти, багаті йодом. Тоді можна буде запобігти переривання вагітності і забезпечити нормальний розвиток нервової системи у плода. Йодом багаті рибні продукти, яловичина, томати, баклажани і морська капуста.

Дуже важливо в першому триместрі забезпечити організм вітаміном Е. Він у великій кількості міститься в крупах, рослинних оліях, квасолі, фундуку і волоських горіхах. Також в цей період вагітним потрібно їсти більше молочних продуктів і фруктів, це дозволить знизити частоту виникнення токсикозу.

Що стосується рідини, то потрібно намагатися пити більше чистої води. Можна пити свіжовичавлені соки з фруктів і овочів, відвари трав і компоти.

Харчування в другому триместрі



У другому триместрі плід починає розвиватися більш активно. У цей період дуже важливо їсти їжу, багату на білки. Їх головними джерелами є такі продукти: сир, сир, м`ясо, яйця. Важливі для засвоєння білка і вітамінів жири. Вони містяться в рослинному і вершковому маслі.

У другому триместрі дуже важливо запобігти розвитку анемії. Тому потрібно їсти продукти, що містять залізо: яблука, крупи, шпинат, салат, печінка. А щоб кісткова система малюка в утробі матері нормально розвивалася, необхідно якомога частіше є сири, молоко і сир. Крім цього потрібно пити більше чистої води, свіжих соків і трав`яних відварів.

Харчування в третьому триместрі

У третьому триместрі потрібно харчуватися 6 разів на день невеликими порціями. У раціон бажано включати продукти, багаті клітковиною: фрукти, висівки, чорнослив, овочі. Вони дозволять нормалізувати роботу кишечника вагітної жінки і запобігти запори.

У третьому триместрі плід як і раніше потребує вітамінів і кальції. Тому потрібно їсти молочні продукти і рослинну їжу. При цьому кількість споживаної рідини краще обмежити, так як в цей період забезпечується велике навантаження на нирки вагітної жінки, що може викликати набряки.

Зверніть увагу, що в період вагітності важливо відмовитися від вживання алкоголю, газованих солодких напоїв, фаст-фуду і занадто жирної їжі. Все це не тільки буде сприяти набору маси, а й може викликати пороки розвитку плоду.

Також рекомендуємо прочитати статті:

  • Що їсти під час вагітності
  • Що можна пити при вагітності
  • Що не можна під час вагітності


Увага, тільки СЬОГОДНІ!