» » » Чи можна вагітним кавун?

Чи можна вагітним кавун?

Чи можна вагітним кавун?

Спосіб життя і харчування вагітної жінки вимагає постійного контролю, уваги і дотримання певних правил. Так потрібно і необхідно для розвитку повноцінного і здорового малюка. Від деяких продуктів і напоїв доводиться зовсім відмовлятися на пренатальний період, а інші при вагітності приносять користь і позитив. Фрукти і ягоди хорошої якості повинні бути присутніми в раціоні майбутньої мами, а чи можна вагітним кавун?

Що міститься в кавуні

Чудова баштанних культур має в своєму хімічному складі суцільні корисні речовини. Калій та магній, кальцій і залізо, каротин, фруктоза і глюкоза, фолієва і аскорбінова кислоти, інші вітаміни. Цей список може замінити половину препаратів, рекомендованих жінці в період розвитку плоду. Розмірковуючи, чи можна їсти кавун вагітним, знайте, що можна, і майте на увазі таке. Він має сечогінну, загальнозміцнюючу, жовчогінну, проносну, протизапальну дію, нормалізує обмін речовин. Якісний кавун звичайно корисний, але як в будь-якому харчуванні майбутньої матері, потрібна міра і прості правила безпеки. Чи можна вагітним кавун при проблемах з шлунково-кишковим трактом - немає! Він здатний викликати в шлунку процес бродіння, а як наслідок діарею. Діарея створює тонус матки, що не потрібно.

Коли кавуни справжні



Кавун - комерційна культура і природного дозрівання вона досягає в серпні місяці. Все, що з`являється раніше, це або ягода іноземного виробництва, без смаку і запаху або творчість наших баштанниками. Стимулюючи дозрівати ягоду раніше ніж треба, в неї додається певна кількість хімії і нітратів. Кавун абсолютно все залишає всередині себе і нічого з нього не пропадає. Вживаючи в їжу нітратний кавун, можна сильно отруїтися міцному здоровому людині, не кажучи вже про організм вагітної жінки. Тому, якщо виникають сумніви, чи можна їсти кавун вагітним до серпня - не можна! Бережіть себе і свого малюка.

Далі, щоб уникнути отруєння, не купуйте розрізаний кавун і не ріжте його в точці продажу. Візуально огляньте його, перевірте щільність кірки, ніяких вм`ятин бути не повинно. Постукайте по шкірці або трохи стисніть кавун, він повинен відгукнутися луною, невеликим дзвоном. Перед вживанням ретельно помийте, розрізаний кавун зберігайте в холодильнику. І завжди знайте почуття міри!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!