» » » Як їсти кавун?

Як їсти кавун?

Як їсти кавун?

Соковита рожева м`якоть кавуна нагадує про літо. Влітку кавуни у великій кількості заповнюють вітчизняні ринки і магазини. З`їсти скибочку-другий кавуна - що може бути смачніше в спеку! Крім того, в кавуні містяться різні вітаміни. Словом, і смачно, і корисно! Однак не все так просто. Поставивши собі за питанням про те, як і коли їсти кавун, можна знайти масу нюансів.

Вибір і покупка правильного кавуна

Від правильного вибору кавуна залежать не тільки його смакові якості, а й користь. Купувати скоростиглі кавуни небажано - можна отруїтися містяться в них нітратами та іншими шкідливими добавками. Кавун, як губка, вбирає в себе все корисне і шкідливе, що його оточувало при зростанні. Коли їсти кавун? Найкращий час - кінець літа і початок осені. Вибираючи кавун, поклацати по ньому пальцями: у хорошого стиглого кавуна звук буде, як у барабана, - гучний, дзвінкий, резонуючий. Знизу на боці кавуна є «земляна пляма» - це те саме місце, де кавун стикався з землею, поки ріс і спів. У стиглого кавуна пляма буде жовте. Перед вживанням не забудьте ретельно помити кавун!

Як і з чим їдять кавун

Мабуть, мало хто задається питанням про те, як їсти кавун. Нічого складного: відрізав шмат - насолоджуйся! Або ще простіше: можна розрізати кавун на дві половинки і є прямо ложкою. Розрізаний кавун зберігається дуже недовго навіть у холодильнику, тому є його потрібно відразу.



За етикетом кавун подається порізаним на невеликі шматочки без кірки і насіння. Його потрібно їсти виделкою. Якщо скибки кавуна з корками лежать на загальному блюді, то їх акуратно беруть руками. Пальці витирають серветкою.

Деякі люблять незвичайні смаки кавуна. Його можна їсти, посипаючи сіллю. Кавун також їдять з хлібом - як з чорним, так і з білим. Можна спробувати кавун з солоним сиром або бринзою, вийде досить смачно і незвично. Кавуни навіть маринують, але це вже зовсім на любителів.

Користь і шкода кавуна

Кавун легко втамовує спрагу і насичує організм корисними мікроелементами. Його м`якоть складається з води, фруктози і клітковини. Крім того, кавун має сечогінну і жовчогінну властивостями, чудово виводить токсини, попереджаючи різні захворювання. Кавун відмінно засвоюється організмом. Навіть діабетикам можна кавун, але не більше 200-300 грам. Дізнатися про те, як їсти кавун вагітним, ви можете з іншої нашої статті. Однак поїдання кавуна може бути шкідливим для людей, які страждають порушенням сечовидільної системи, а також тим, у кого діарея, набряки або камені в нирках. Звичайно, найголовніше - не переборщувати, адже навіть корисне добре в міру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!