» » » Що їсти вагітним?

Що їсти вагітним?

Що їсти вагітним?
Що їсти вагітним?

Найчастіше майбутніх мам хвилює питання харчування, адже від цього залежить здоров`я їх малюка. Необхідно чітко знати, які продукти вживати під час вагітності, а від яких на час краще відмовитися. Що їсти вагітним - ви дізнаєтеся з нашої статті.

рекомендовані продукти

Складати раціон необхідно таким чином, щоб ви б впевнені, що малюк і ви будете отримувати необхідні поживні речовини.

Далі ми надамо список продуктів, які, на думку експертів, є кращими в період вагітності. Вам необов`язково включати в меню вашого харчування всі ці продукти, виберіть те, що вам подобається.

яйця

Є корисним і некалорійним продуктом. У складі знаходяться вітаміни, мінерали та білок, необхідний під час вагітності. Яйця допомагають фізичному розвитку вашої дитини.

Здорова жінка, яка дотримується збалансованої дієти в період вагітності, може з`їдати до 2 яєць в день.

бобові

Містять харчові волокна, залізо, кальцій, цинк і білок. Які є - вибирайте самі: сочевиця, квасоля, нут і т. Д.

Вагітні жінки можуть страждати запорами або гемороєм, а вживаючи в їжу бобові, ви позбудетеся від цих недуг.

лосось

Містить в собі не тільки білок, але і необхідні для розвитку мозку і зору малюка жирні кислоти Омега-3. Так як риба містить в собі ртуть, то необхідно знати міру при вживанні: в тиждень можна з`їдати не більше 300 гр. риби. Зауважимо, що в лососі вміст ртуті незначне на відміну від інших видів риб.

багат

Багат - це солодка картопля оранжевого кольору, яка містить в собі велику кількість вітаміну А.

Надмірне вживання продуктів в період вагітності, які містять вітамін А, небезпечно для здоров`я (молоко, яйця). Але це не стосується овочів і фруктів: вживати в їжу можна в будь-якій кількості, наприклад, морква, помідори, гарбуз.

Волоський горіх

Як ми говорили вище, риба містить в собі жирні кислоти Омега-3. Також вони містяться в деяких видах яєць. Якщо ви не хочете вживати в їжу під час вагітності жоден з перерахованих продуктів, то можете з`їдати жменьку горіхів під час перекусу.

Молочні продукти



Вагітній жінці необхідно вживати в їжу продукти багаті кальцієм. Це дозволить зберегти ваші кістки і зуби в порядку, т. К. Дитина буде забирати кальцій з ваших запасів. Найкориснішими молочними продуктами в період вагітності вважаються натуральний йогурт, ряжанка і кефір.

цільні злаки

Містять в собі харчові волокна і селен, багаті вітаміном Е. Живильні речовини, які включені до складу злаків, допомагають захистити клітини організму від шкідливого впливу.

Під час вагітності необхідно їсти гречану, перлову і вівсяну каші, а також вибирати цільнозерновий хліб.

пісне м`ясо

Необхідно вибирати м`ясо, яке не містить жир. Фахівці рекомендують зупинити свій вибір на яловичині і свинині, які багаті білком високої якості.

М`ясо необхідно готувати самостійно: під час вагітності не рекомендується їсти готові м`ясні продукти, придбані в супермаркеті.

Зелень і листові овочі

Позитивно впливають на зір. Їжте капусту, листя салату, кріп, петрушку, шпинат - вони багаті поживними речовинами і вітамінами.

Фрукти та овочі



Вживайте в їжу якомога більше фруктів і овочів різних кольорів. Вони містять різні мінерали і вітаміни, які необхідні вам і зростаючому організму вашої майбутньої дитини.

ягоди

Є натуральним джерел вітаміну С (журавлина, брусниця, чорниця, смородина). Вживати в їжу можна як свіжі ягоди, так і купувати заморожені. Дуже корисно вживання домашніх морсів і компотів.

Продукти, які не можна їсти

У період вагітності доведеться скоротити вживання деяких продуктів, а деякі і зовсім виключити з раціону.

м`ясо

Не можна вживати в їжу в`ялене м`ясо (шинка, салямі). Виключіть зі свого меню жирне м`ясо, а також печінка.

Готувати м`ясо необхідно до повної прожарювання.

риба

Не вживайте в їжу рибу, яка містить в собі велику кількість ртуті, наприклад, палтус, окунь, тунець.

Риба з низьким вмістом ртуті - лосось, форель, осетр.

Вживання жирної риби не забороняється, але дотримуйтесь норми: необхідно з`їдати до 2 порцій на тиждень.

паштет

Повністю виключіть зі свого раціону всі види паштету (м`ясні, рибні, овочеві), т. К. Вони містять в складі шкідливі для дитини речовини.

яйця

Вище ми з вами говорили про те, що вживання яєць корисно для майбутньої мами. Тут мається на увазі виключити з раціону сирі яйця і продукти, які можуть містити їх в собі, наприклад домашній майонез або морозиво.

сир

Виключіть зі свого раціону сири з пліснявою, а також сири, приготовані з овечого або козячого молока. Такі продукти небезпечні для здоров`я дитини.

молоко

Не можна вживати в їжу пастеризоване молоко і продукти, приготовлені на його основі. Це пов`язано з тим, що організм майбутньої мами не захищений, а такі продукти можуть викликати серйозні отруєння.

напої

Необхідно відмовитися від кави і напоїв, що містять кофеїн. Каву можна замінити розчинною цукром. Це пов`язано з тим, що вживання кави може спровокувати викидень або завдати шкоди дитині.

Під час вагітності необхідно відмовитися від алкоголю. В особливих випадках ви можете собі дозволити не більше одного келиха неміцного вина (не частіше 1 разу на місяць).

Чи можна їсти шоколад

Під час вагітності вживання шоколаду не заборонено, але необхідно знати міру. Це пов`язано з тим, що надмірне вживання шоколаду може спровокувати ожиріння. Крім того шоколад містить в собі кофеїн, який не безпечний для дитини.

Ознайомтеся з ще однією нашою статтею - Що їсти під час вагітності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!