» » » Чи можна рибу в пост?

Чи можна рибу в пост?

Чи можна рибу в пост?

Піст для християн - це період не тільки утримання від певної їжі, але і час духовного очищення і просвітлення.

Щоб піст пройшов для Вас не дарма, необхідно строго дотримуватися основних правил в їжі. Багато християн, бажаючи визначити, що можна вживати в їжу в цей час, а що - ні, часто задають питання про те, чи можна рибу в пост. Сьогодні ми відповімо на це питання. Поговоримо про Великий піст.

Рибу в пост можна їсти двічі - у Вербну неділю і на Благовіщення, в інші дні посту вживання риби і морепродуктів заборонено. Що стосується цих двох днів, потрібно стежити за їх датами щороку. Якщо вони випадають на дату подій, під час яких заборонено вживати певні продукти, то варто утриматися від прийому в їжу риби. Так, це може бути випадок збігу Благовіщення і Страсний Седмиці.

У Великий піст забороняється їсти птицю, м`ясо, яйця, молочні продукти. У святкові дні, крім риби, дозволено вживання невеликої кількості вина. Також вино можна пити на іменини, якщо вони випадають на час Великого посту.

Дотримання посту - сувора традиція для кожного християнина, тому варто серйозно ставитися до вибору тих чи інших продуктів в цей період. Так Ви підтримуєте в собі святий дух і показуєте своє єднання з Богом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!