» » » Що таке пост?

Що таке пост?

Що таке пост?

Що таке пост, знає кожна віруюча людина. Але дане поняття має різні визначення в залежності від сфери застосування.

Пост як вид повідомлення

З розвитком Інтернету деякі слова отримали нові значення. Багато сайтів оснащені інструментом для спілкування відвідувачів - форумом. Окремо взяте повідомлення форуму називається постом (від англійського слова «post»). Пости форуму об`єднані в треди, тобто логічно пов`язані ланцюжки.

Пости діляться на 2 групи:

  1. рольові - пишуться від 3-ї особи, описують дії, емоції персонажа, навколишнє оточення;
  2. прості - пости вільного спілкування.

Що таке пост в православ`ї

Це добровільне утримання від скоромної їжі, розваг, гріховних вчинків, промов і думок. Пост є способом умертвіння плоті, яка породжує хибні пристрасті.



Церквою встановлено следуюшими система постів:

  • Багатоденні (Різдвяний, Великий, Петров, Успенський). Вони передують великих церковних свят і допомагають віруючій людині підготуватися до них.
  • Суцільні седмиці.
  • Одноденні (Хрещенський святвечір, Усікновення глави Іоанна Предтечі, Воздвиження Хреста Господнього).
  • Кожна середа і п`ятниця.

Піст корисний не тільки з духовної точки зору. Під час посту організм очищається від шлаків і токсинів, завдяки чому підвищується працездатність, збільшується розумова активність, йде зайва вага. Багато лікарів розглядають пост як оптимальний режим харчування.

вартовий пост

Призначення вартової служби - охорона бойових знамен, сховищ з боєприпасами та військовою технікою, а також інших військових і державних об`єктів. Місце, де повинен виконувати свою бойову задачу вартовий, називається постом. Залежно від розташування пости можуть бути внутрішніми і зовнішніми.

Почесний військовий караул віддає данину поваги людям, які заслужили подібні почесті. Довгий час Постом №1 в Радянському Союзі був пост біля мавзолею В. І. Леніна. Зараз головним вартовим постом Російської Федерації є пост біля могили Невідомого Солдата в Москві.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!