» » » Що таке хардкор?

Що таке хардкор?

Що таке хардкор?

Хардкором називають музичний стиль, що характеризується швидким прямим бітом, великою кількістю індустріальних звуків, всіляких скрипів, криків, виючих синтезаторних тем. Він з`явився в кінці 1970-х років в Британії і Сполучених Штатах. Головною відмінною рисою цього напрямку є дуже швидкий темп (150-400 ВРМ), а також використання «жорстких» гітарних примочок. Деякі групи пропускають через примочку «дисторшн» бас-бочку. Нерідко разом з прямим бітом використовуються досить синкоповані барабанні збивання. Що стосується смислового наповнення, більшість хардкор-музикантів пишуть пісні про особистісну свободу, політиці, анархії, соціальні проблеми, пацифізм, насильстві.

Говорячи про те, що таке хардкор, слід приділити увагу і класифікації цього жанру. Так, виділяють:

Digital Hardcore, Youth crew, Френч-кор, Beatdown, Хейткор, Пост-хардкор, Ска-кор.



Тепер про кожен з цих підвидів докладніше.

  • Так, Digital Hardcore характеризується присутністю в звуці бейс, індустріальних звуків і синтезаторних семплів. Що стосується вокалу, він може бути абсолютно будь-яким: від чистого до скрім і гроул. Digital характеризується також жорсткістю і примітивністю гітарних рифів.
  • Youth crew відрізняється більш позитивними настроями, а також присутністю пропаганди Веганізм і стрейт Еджа.
  • Пост-хардкор, що з`явилася в кінці 80-х, характеризується більш динамічними і складними структурами пісень, а також значним присутністю чистого вокалу.
  • Френч-кор є сумішшю пост-хардкору, ськрімо, маткор сланджа і експерементала. Ця музика наповнена трагічністю, депресивними настроями.
  • Хейткор, в свою чергу, є більш агресивним і похмурим підвидом традиційного хардкору.
  • Що стосується Ска-кора, цей напрямок має на увазі використання в хардкорі елементів ска. Стиль характеризується швидким темпом, малою тривалістю пісень, присутністю гроулінга і скрім.

Продовжуючи тему, що означає хардкор, слід зазначити особливості субкультури. Так, зовні шанувальники вищезазначених стилів виглядають більш стримано, якщо порівнювати з панками. У стилі одягу хардкорщиков переважають кеди, толстовки, картаті сорочки, камуфляжні елементи гардероба, сині завужені джинси. На відміну від все тих же панків, представники хардкор руху носять короткі зачіски, люблять татуювання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!