» » Як зробити сенсорний екран?

Як зробити сенсорний екран?

Як зробити сенсорний екран?

За останні роки все більше і більше девайсів оснащуються сенсорними дисплеями. Однак щоб отримати насолоду від зручністю тач-управління зовсім не обов`язково купувати «свіжу модель» того чи іншого пристрою, адже навіть традиційний дисплей легко можна перетворити в сенсорний. Отже, в цій статті мова піде саме про те, як зробити сенсорний екран в домашніх умовах, не докладаючи особливих зусиль.

Дисплей ноутбука і ПК

На першому етапі вам доведеться придбати спеціальний гаджет Duo Digital, розроблений корейськими інженерами. З його допомогою ви зможете перетворити будь-який звичайний дисплей, діагоналлю до 22 дюймів, в сенсорний. Представлений пристрій є особливим сканером, який встановлюється у верхній частині монітора. Він відстежує маніпуляції користувача і відправляє дані про них в комп`ютер для обробки. Друга частина системи Duo Digital представляє собою ручку, яка замінює мишку. Вона, як і звичний всім нам маніпулятор, має дві кнопки управління.

Продовжуючи розмову про те, як зробити екран ноутбука сенсорним, слід сказати, що варто система Duo Digital недорого - близько 40-50 доларів за один комплект. Тому такий підхід до модернізації старого лептопа цілком економічно виправданий. До речі, ціна пристрою не залежить від діагоналі конкретного дисплея. Головне, щоб ваш девайс, як уже згадувалося, не мав матрицю більше 22 дюймів.



Після того, як ви придбали систему Duo Digital, зафіксуйте сканер на верхній межі монітора. Для цього в ньому передбачено спеціальне кріплення, схоже на фіксатор веб-камери. Бажано встановлювати сканер точно посередині ширини екрану. Далі включаємо Duo Digital і встановлюємо спеціальне програмне забезпечення на комп`ютер. Всі необхідні драйвери йдуть в комплекті з Duo Digital, так що проблем з пошуком ПО виникнути не повинно. На наступному етапі проводимо індивідуальні настройки і все - ваш ноутбук або монітор зі звичайного перетворився в сенсорний!

дисплей телефону

Що стосується того, як зробити сенсорним екран телефону, тут труднощів виникає дещо більше. І головна з них - це ціна. Для мобільних телефонів і смартфонів також існують пристрої, подібні Duo Digital. Однак коштують вони невиправдано дорого. Так, наприклад, в кінці 2007 року відомий фінський виробник комунікаційного обладнання - компанія Nokia, випустив спеціальну Bluetooth-ручку. За допомогою цього пристрою можна було писати повідомлення, номери телефонів, замітки та іншу інформацію на стандартному телефоні з Bluetooth, не використовуючи традиційну клавіатуру. У 2008 році ця ручка з`явилася і на ринку Росії і України. Однак з ціни в 240-280 доларів особливої популярності цей гаджет не знайшов. Дійсно, за такі гроші в наш час можна купити відразу два повноцінних сенсорних телефону і не балувати себе подібними аксесуарами від Nokia.

Тепер ви знаєте, як модернізувати свій девайс і скільки коштує зробити сенсорний екран для звичайного монітора, телефону або ноутбука.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!