» » » Як стати готом?

Як стати готом?

Готи - це молодіжна субкультура, яка з`явилася в кінці 1970-х років. Відбулася ця субкультура з пост-панку. Готична культура досить різноманітна, але має ряд схожих рис: готовий об`єднує пристрасть до похмурої музики (наприклад, готик-рок), хоррор-літературі, своєрідна манера одягатися, незвичайний макіяж. Словом, яскрава зовнішність гота завжди дозволить виділити його серед натовпу. Якщо ти ще юний і не знаєш, як стати готом в 13 або в 10 років, то прочитай наші поради і Влийся в готичну субкультуру!

Як стати готом: поради

Імідж. У представників готичної субкультури склався досить пізнаваний імідж, хоча варіації, звичайно, різноманітні. Наприклад, ви можете зустріти вікторіанських готовий, які носять старовинний одяг, мережива і перуки, або кібер-готів, які вважають за краще футуристичну одяг неонових кольорів, використовують аксесуари в стилі індастріал - зварювальні окуляри, респіратори, значки "радіація". Традиційно готи віддають перевагу одягу чорного кольору, носять металеві або срібні (але не золоті) прикраси. Вітається пірсинг. Прикраси зазвичай символізують готичну субкультуру. Наприклад, анх - цей символ стався з давньоєгипетської міфології і позначає "життя" і "безсмертя". Зараз він став символом готовий. Інші символи - це кажан, хрест, пентаграма. Іноді використовуються аксесуари в стилі садо-мазо: нашийники, браслети з шипами, латексна одяг і т. Д. Готи чоловічої і жіночої статі використовують спеціальний макіяж, основні риси якого - біле обличчя і яскраво виділені чорними тінями або підведенням очі. Нігті теж потрібно пофарбувати чорним або червоним лаком. Волосся переважно мати чорного кольору, але з часом це кліше відійшло. Зараз готи можуть мати світлі, червоні, руді та інші волосся. Зачіски - це зазвичай довге розпущене волосся як у жінок, так і у чоловіків, модні також ірокези. Серед готовий популярний стиль "вамп".



Музика. Готи відрізняються своїми музичними вподобаннями:

  • Готик-рок. Цей стиль музики дав народження готичної субкультури. До готик-року можна віднести наступні колективи, які творили в 70-80 рр. минулого століття: Sisters of Mercy, Bauhaus, Siouxsie the Banshees, The Cure, Joy Division. Це основоположники сучасної готик-сцени. Деякі групи існують досі. Підвид цього жанру - dead-rock, і його яскравий представник - група Christian Death.
  • Дарквейв (darkwave) - дослівно "темна хвиля". Музична течія, що з`явилося в середині 80-х років. Для нього характерні змішання готик-року, неокласики і електронної музики. Найбільш відомі представники цього жанру: Diary of Dreams, Sopor Aeternus. До нього ж відноситься кумир багатьох готовий - німецький колектив Blutengel і його беззмінний лідер Кріс Поль.
  • Готик-метал. Ця течія сталося з жанру doom-metal. У жанрі готик-металу працює одна з найбільш популярних груп готичної сцени Lacrimosa, яка починала в стилі дарквейв. Іншими представниками цього напрямку є Theatre of Tragedy, Type O Negative, Tristania, Charon. Одним з незвичайних нововведень готик-металу є поєднання приємного жіночого вокалу і чоловічого гроулінга (брутального низького, гарчить вокалу). Нагадує дует "красуні і чудовиська".
  • В останні роки відбулося вливання музики індастріал. Стали з`являтися групи, у творчості яких змішані готична музика і індастріал, наприклад, популярний проект Das Ich.
  • Багато пріпісивют "готичность" представникам інших музичних течій, посилаючись на їх зовнішній вигляд. Такий ярлик, наприклад, отримали Мерилін Менсон, HIM, Nightwish і представники японського музичного і культурного течії "віжуал кей".

Готична література та кіно



Розвиваючись як музична течія, готика вплинула також на літературу. Готичної називають літературу в жанрі романтичних і містичних жахів. Найвідоміші готичні автори: Едгар А. По, Брем Стокер, Говард Лавкрафт і Енн Райс. Кінематограф не оминув готичну естетику стороною: серіал "Сімейка Адамс", фільм "Голод" стали знаковими в цій області. Самий "готичний" режисер сучасності це, звичайно, Тім Бертон. Серед готовий популярні його фільми «Едвард Руки-ножиці», «Сонна лощина» і мультфільм "Кошмар перед Різдвом".

Тепер ви знаєте, як стати готом, але пам`ятайте, що в кожній субкультурі найвище цінується сама особистість, її оригінальність і вміння ламати стереотипи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!