» » Хто такі фріки?

Хто такі фріки?

Хто такі фріки?

У сучасному суспільстві з`являються все нові і нові субкультури та групи. В останні час набуло великого поширення таке поняття як "фрік". Хто такі фріки, і як їх відрізнити від звичайних людей? Давайте розберемося разом.

Саме слово "фрік" походить від англійського "freak". Дослівно це слово перекладається "урод, інвалід" - "дивак, дивна людина". Фриками називають екстравагантних, неординарних людей з незвичайною зовнішністю і епатажною поведінкою. Часто ці люди відмовляються від соціальних норм і стереотипів, ламають їх. Вважається, що фріки - це представники молодіжної субкультури, але ними можуть бути і цілком дорослі люди. Часто фріки - представники творчого бомонду: письменники, поети, музиканти, художники.

У минулому слово "фрік" відносилося до фізично неповноцінним або мають які-небудь дивні дефекти людям. Наприклад, фріки виступаючі в цирку, - карлики, сіамські близнюки, бородаті жінки і т. Д. Такі дивні люди завжди користувалися популярністю у глядачів і створили своє "шоу виродків". Таким чином, фріки можуть бути як від народження, так і стати такими в процесі життя.

Інше значення у цього слова з`явилося в 60-70 роки, коли виникло таке поняття як фрік-субкультура або фрік-сцена. Це рух об`єднав нестандартно мислячих любителів психоделічної і рок-музики, пост-хіппі і представників інших неформальних субкультур. Фріки відкидали цінність громадської думки і матеріальних цінностей та найвище ставили свободу від умовностей і забобонів. Сучасні фріки також не бояться шокувати оточуючих своєю зовнішністю і манерою поведінки. За допомогою незвичайних нарядів та зачісок фріки творчо виражають себе і своє ставлення до навколишнього світу.



Ще одне зі значень слова "фрік" - це досить поширене прізвище французької, рідше шотландського походження.

Які бувають фріки

Як відрізнити фріка від звичайної людини? Це зробити простіше всього! Фріки завжди виділяються з натовпу і ловлять на собі або захоплені або зневажливі погляди. У Росії субкультура фріків не отримала ще такого широкого поширення, як на Заході чи в Японії. Швидше за все, це пов`язано з консервативністю суспільства і неприйняттям їм всього божевільного і незвичайного. Наприклад, найяскравішим фріком радянської сцени була Жанна Агузарова, яка вважала себе марсіанкою і любила футуристичні наряди.

Хто такі фріки, як їх дізнатися? Крім незвичайного одягу, фріки використовують такі прийоми для вираження своєї індивідуальності:

  • татуювання: часто вони займають все тіло або його більшу частину, деякі роблять татуювання на обличчі.
  • зачіски в стилі "панк". Фріки часто роблять "ірокези", дреди, косички. Також вони люблять фарбувати волосся в яскраві, неонові кольори: салатовий, рожевий, небесно-блакитний, яскраво-фіолетовий і т. Д.
  • пірсинг: на тілі та обличчі фріка ви можете побачити велику кількість сережок. Сережки вставляють в ніс, брови, мова, соски, пупок, статеві органи і ще куди тільки заманеться. Мочки вух, ніс або губу часто прикрашають "тунелі". Тунель - це прикраса великого розміру, яке має наскрізний отвір.
  • інші зміни тіла для радикальної зміни зовнішності: медичні імплантати (наприклад, у вигляді рогів), розсічення мови надвоє зразок зміїного, модифікація зубів - ікла, шрамування і т. д.

Отже, тепер ви знаєте, хто такі фріки. Висловлюйте себе і не бійтеся того, що про вас подумають інші!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!