» » Хто такі емо?

Хто такі емо?

Хто такі емо?

Давайте спробуємо дізнатися, хто такі емо. Чим живе група людей, які називають себе емо: їх світовідчуття, атрибутика і одяг, музика яку вони слухають, стиль життя, яким вони живуть.

Хто такі емо? Молодіжна субкультура емо (від англійського emotional - емоційний) бере свій початок від однойменного стилю в музиці, шанувальниками якої емо є. Представники культури діляться на дві категорії за статевою приналежністю: емо-бой (хлопець культури емо) або ж емо-герл (дівчина культури емо).

Повернемося до слова "emotional", яке вимовляється як «імоушнл» - значить, і звучати буде не як інакше, як ІМО, але в російській мові існує слово "емоційний", і саме від нього і пішов варіант назви "емо".

світовідчуття емо

Емоції та їх вираження - мабуть, найголовніше в житті будь-якого емо, їм притаманні самовираження, протистояння і дуже чуттєве ставлення до всього того, що відбувається в житті. Хто такі емо? Існує вже склався у людей стереотип про культуру емо - люди депресивного настрою до життя, бачать у всьому тільки негативну сторону, постійно виявляють свою слізну натуру (причому тут йдеться не тільки про особинах жіночої статі, а й про емо-боях теж), схильні вирішувати проблемні ситуації в житті суїцидом. Але при всій цій остраху, від інших рухів емо виділяє те, що їх культуру відносять до схильної до романтизму і робить акцент на піднесених почуттях.



Культура емо пропагує таке поняття як стрейтейджінг - вся філософія цього поняття укладена в простій формі негативного ставлення до алкоголю, тютюну, наркотичних речовин, також в деяких випадках приписують вегетаріанство, відмова від використання продуктів, що містять кофеїн, відмова від медикаментів і від безладних статевих зв`язків. Сам по собі термін "стрейтейджінг" був запозичений з пісні групи Minor Threat «Straight Edge» ( «Чітка грань»).

Емо або гот? Хто такі емо - ті ж готи чи все ж таки це дві різні субкультури? Дуже схожі, але в той же час різні субкультури. Все, що їх об`єднує, - мабуть, це їх похмурість, романтичний настрій до всього, що стосується смерті і депресивності, пристрасть до чорного кольору. Самим же головним розходженням між ними завжди буде ставлення до світу - емо ненавидять себе, готи ж в свою чергу ненавидять все навколо себе, і на увазі свого світовідчуття готи менше схильні до суїцидальних настроїв та плачевних наслідків на відміну від емо. Готичному руху притаманні любов до кладовищ, стиль бароко і готика, тому не варто плутати дані руху.



Світ емо завжди наповнений вибуховим кількістю глибоких особистісних переживань, від чого у таких людей притупляється реакція на суспільні події, що відбуваються навколо нього, що може закінчитися навіть відмовою від світу і плачевним результатом суїциду, тому що іншого виходу ці люди, як правило, для себе просто не бачать.

Зовнішній вигляд емо

Хто такі емо? Давайте розглянемо найважливіші відмітні ознаки цієї субкультури, які допоможуть вам точно визначити, хто є емо. Серед безлічі відмінних ознак можна виділити такі як:

  • Колір в одязі: рожево-чорний. Чорний символізує депресію, відчуження від світу, а рожевий - протиставлення зв`язку з готичним рухом.
  • Традиційна зачіска емо - коса рвана чолка, що звисає до носа, що закриває хоча б одне око, ззаду ж волосся коротке і стирчать в різні боки. Це жорсткі пряме волосся для молодих людей, у дівчат - всілякі майже дитячі зачіски (хвостики з яскравими заколочками і бантиками), двошарові зачіски, що включають в себе два кольори, основним з яких залишається все той же чорний.
  • Наявність тунелів у вухах, пірсингу на обличчі та інших частинах тіла.
  • Як і дівчата, юнаки стилю емо використовують світлі тональні креми для шкіри, густо підводять очі чорним олівцем, фарбують вії тушшю, а нігті - лаком.
  • Вузькі обтягуючі футболки, вузькі темні джинси з темним або рожевим ременем, прості кеди з яскравими однотонними шнурками або шнурками шашечками (у емо є свій певний стиль шнурування), на шиї - картата двоколірна косинка, смугасті гетри на руках і ногах-обідки з бантиком, окуляри великі і яскраві, напульсники і різнокольорові кольорові браслети, велика «поштова» сумка з різними значками.
  • Що рідко зустрічається в одязі емо - одяг унісекс.
  • Різноманітні прикраси від ободків з бантиками у волоссі, великих очок яскравих квітів, різноманітних видів напульсників і браслетів на руках, яскравих великих бус до м`яких іграшок, які грають роль талісманів, з якими вони надалі намагаються не розлучатися ніколи і ніде.

Думаю, тепер Ви маєте хоч найменше уявлення про те, хто такі емо, і з легкістю зможете відрізнити емо від гота або будь-якого іншого представника іншої субкультури.

Музика емо-стилю

Напевно, перше питання, яке з`явиться: а в чому ж відмінність емо-музики від решти? Емо-музика несе в собі виски, плач, шепіт, що переходить в крик, це пісні про розбиту і нерозділене кохання, про несправедливість, насильство і повному жорстокості світі. За звучанням є як м`які мелодійні композиції, так і важкі з надривом. Не можна порівняти ту чи іншу групу, кожна людина по-своєму висловлює різні види емоцій, найголовніше - щирість цих емоцій і щоб вони йшли із самої душі. Будь-яка стандартна емо-група за складом не відрізняється від будь-якої іншої музичної групи - це бас, гітара, барабани і, звичайно ж, соліст з гарним мелодійним голосом, здатний взяти високі ноти. Простіше кажучи: потужної сили музика, складні партії, імпульсивність в музиці і виконанні, красивий голос соліста, що співає про проблеми своєї нерозділеної любові і вічної проблеми свого буття - це емо-музика. Наведу лише деякі приклади груп, що підходять під стилістику емо: My Chemical Romance, Cursive, Neversmile, Орігамі та ін.

У наш час все більше і більше підлітків примикають до стилю життя емо. А це все більше змушує задуматися над тим, що ж не так і де стався той переломний момент в житті простого підлітка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!