» » » Як стати челкастой?

Як стати челкастой?

Як стати челкастой?

Шановні мами і тата, почувши від дочки заяву про те, що вона дуже хоче стати челкастой, не поспішайте думати, що помилилися. Звичайно, більшість людей середнього і старшого віку абсолютно впевнені в тому, що такого слова просто не існує. Однак вони не праві, виявляється, слово «челкастий» існує, от тільки воно відносно нове, що відноситься до понять з області молодіжних субкультур, тому не дивно, що багато його ніколи не чули.

Поставивши собі за мету зрозуміти, хто ж такі ці челкастие, ми з`ясували, що корисної інформації на цю тему досить мало - навіть, здавалося б, у всезнаючої Вікіпедії про челкастих поки немає жодної згадки. Бажаючи заповнити цю прикру прогалину, хочемо поділитися з вами інформацією про нову молодіжну субкультуру.

Челкастие - хто вони?

Сама назва "челкастие" є похідним від слова "чубчик", яка, як неважко здогадатися, і служить основною відмінною ознакою кожного прихильника цього молодіжного руху.

Походження челкастих не цілком ясно. Дехто схильний вважати, що челкастие утворилися від більш відомого руху емо (про емо читайте нашу статтю Як стати емо), Інші це припущення начисто спростовують, справедливо стверджуючи, що між емо і челкастимі більше відмінностей, ніж спільного, і об`єднує їх лише наявність у тих і у інших масивної косою чубчика.



А головна відмінність челкастих від емо полягає в їх життєвої позиції. На чолі світогляду шанувальників емо-культури - меланхолія і песимізм. Справжні емо майже завжди перебувають у плаксивому депресивному настрої, челкастие ж, на відміну від них, - веселі, життєрадісні, інколи дуже кумедні і, як то кажуть, безбашенні.

Як можна стати челкастой: поради

Челкастие відрізняються від інших підлітків не тільки певної зачіскою і стилем одягу, а й особливими захопленнями та інтересами і, більш того, навіть особливим способом життя. Для того щоб стати справжньою челкастой, мало підстригти чубчик, потрібно ще відповідати певним ознаками.

зачіска

Головним зовнішнім проявом цього стилю є, звичайно ж, чубчик. Але яка потрапила чубчик тут не годиться - вона повинна бути дуже довга з нерівно постриженими пасмами абсолютно прямого волосся, таку стрижку часто називають «каскад з рваною косою чубчиком». Спускається нижче очей чубок можна зачісувати набік. Ще челкастие люблять фарбувати волосся в найнеймовірніші яскраві кольори (на відміну від емо, які фарбують пасма в основному в рожевий колір).

Одяг



І дівчатка, і хлопчики з клану челкастих одягаються практично однаково. Всі вони носять кеди, штани-дудочки, вузькі джинси (дівчинки іноді ще надягають щільні лосини) і в обов`язковому порядку сорочки в клітину будь-яких кольорів і розмірів (такі сорочки раніше ще називали «ковбойка»). Також в хід часто йдуть футболки з малюнком на спині або на грудях, особливо вітаються зображення супергероїв (Бетмена, людини-павука і т. П.) Або різних рок-груп. З прикрас челкастие воліють браслети і металеві підвіски з різними сакральними символами (руни, пентаграми, хрести і т. Д.). Часто челкастие роблять собі татуювання або пірсинг, але на такі дії краще спочатку отримати дозвіл у батьків.

Захоплення та інтереси

музика

Челкастие, втім, як і прихильники багатьох інших молодіжних субкультур, обожнюють слухати музику. З усіх музичних напрямків челкастие, в першу чергу, віддають перевагу хардкору, також не оминають своєю увагою метал і важкий рок.

скейт

Скейт - один з атрибутів субкультури челкастих. Багато з них проводять більшу частину свого вільного часу, катаючись на цій дошці.

солодощі

Основна маса челкастих - великі ласуни. Вони люблять Кока-колу, цукерки, шоколадні батончики та інші ласощі.

тварини

Челкастие дуже люблять тварин. Тільки люблять вони їх не так глобально, як прихильники Грінпісу, які борються за збереження популяцій тварин в дикій природі, а більш приземлено, на побутовому, так би мовити, рівні, тому у кожного челкастого є домашній вихованець - собака, хом`ячок, морська свинка або, в крайньому випадку, білий щур. Особливою ж любов`ю в середовищі челкастих користуються домашні коти. «Коті», «котейки» «коте» - як тільки ласкаво не називають вони своїх улюблених «няшная» пухнастиків.

Нічого страшного і небезпечного в русі челкастих немає, тому батьки можуть не хвилюватися, дізнавшись про те, що їхня дитина вирішив податися в челкастие - всі вони милі, добрі, веселі підлітки, які лише прагнуть виділитися з натовпу таким чином.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!