» » Хто такі ска?

Хто такі ска?

Хто такі СКА?

Відповісти на питання про те, хто такі СКА (SKA), однозначно не можна, але найприкріше те, що інтернет нам не дає жодної чіткої відповіді, а розповідає лише про історію музичного напрямку. Ми обійдемо стороною ранні прояви цієї музики (Ви, думаю, без зусиль знайдете це в Вікіпедії) і, заглиблюючись в сучасні субкультури, спробуємо з`ясувати, хто такі СКА.

субкультура СКА

Більшість людей стверджують, що субкультури СКА немає. Це твердження не зовсім вірно по ряду причин. Дуже часто при згадці СКА спливає стара субкультура ямайки Руд-бої (Rude-boy) або (rudie). Вона виникла на Ямайці під час першої хвилі музики СКА, і, грубо кажучи, в Росії не поширена. Однак що таке субкультура в принципі? Субкультурою є соціальна група зі своїми нормами і цінностями, що відрізняються від основної культури. Звідси висновок, що, в принципі, любителі музики СКА, що одягаються певним чином, цілком створюють невелику субкультуру. Нехай вся інша неформальна громадськість і не визнає їх як субкультуру, від цього явища не позбутися.

музика СКА

На даний момент в Росії музикою СКА прийнято вважати суміш характерних рис, притаманних минулим хвилях СКА з різними напрямками хардкору та панку, а також реггі. У музичному плані СКА притаманний акцент на другу частку і використання духових інструментів.

Одяг та стиль СКА

Одяг СКА має на увазі використання (до місця і не до місця) чорно-білої клітки. Цей дизайн використовувався для обкладинок другий СКА-хвилі рекорд-компанією «2-Tone». У клітку може бути все що завгодно: краватки, бандани, кеди, шарфи, різні браслети, шапки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!