» » Хто такі хіпстера?

Хто такі хіпстера?

Хто такі хіпстера?

Наша сьогоднішня стаття розповість читачеві про особливе напрямку в молодіжних колах. Хіпстера. Хто вони такі? Як одягаються ці молоді люди? Яку музику вони вважають за краще? Що є для них головними цінностями? Все, що необхідно знати про хіпстера, і про те, хто такі хіпстера, знайдете в нашій статті.

Хіпстера!

Дане молодіжний напрям з`явилося в 1940-х роках в США. У ті далекі часи молодих людей, які "були в темі" (to be in hip, звідси і назва hipster) відрізняло те, що вони були прихильниками особливої субкультури, яка базувалася на джазовій музиці. Пізніше з цього руху вийшли і всім відомі хіпі. Сьогодні субкультуру хіпстерів складають добре забезпечені молоді люди, які цікавляться елітарною зарубіжною культурою, інді-роком, кіно в стилі артхаус, сучасною літературою і модою.

Хіпстера також називають інді-кідамі. Це молоді люди віком від 16 до 25 років, які також відповідають ознакам пересічного хіпстера. Хто такі хіпстера, і що вони носять? Що ж стосується одягу, то основні атрибути наступні: светр, джинси, черевики, вінтажна сумка, дзеркальний фотоапарат. Як правило, весь образ справжнього інді-кида носить якийсь вінтажний відтінок, тобто, на ньому можна спостерігати предмети одягу з недалекого минулого. На ногах хіпстера носять кеди. Багато сучасні автори і критики говорять про те, що хіпстера сьогодні - це люди, які мають лише зовнішньою формою, а внутрішній зміст особистості зводиться тільки до покупки все нових і нових вантажних речей. Ще одним атрибутом хіпстера є його нонконформізм і проходження ідеалам творчої діяльності. Але на практиці, як це зазвичай відбувається, будь-яка гарна ідея набуває негативного відтінку після того, як все хіпстера уподібнюються один одному. Тим самим вони вбивають свій нонконформізм на корені.



Трохи докладніше про те, як розпізнати справжнього хіпстера в натовпі людей. Ось як виглядають хіпстера:

  • Універсальні тенденції в одязі. Стиль - унісекс.
  • Вантажний стиль в одязі активно змішується з новітніми тенденціями в сучасній моді.
  • На ногах зазвичай можна побачити вузькі джинси, легінси, колготки з дірками, а також класичні брюки яскравих кольорів.
  • Окуляри - особливий атрибут хіпстера, який, однак, не передбачає наявності проблем із зором. Окуляри хіпстера являють собою масивні пластикові оправи з коригуючими або звичайними лінзами. Дуже часто хіпстера носять сонячні окуляри подібного типу.
  • Багато молодих людей носять бороди.
  • Стрижка каре. Обов`язкове використання лаків і гелів для волосся відрізняють справжнього інді-кида від підробленого. Багато дівчат влаштовують на голові "контрольований хаос", показуючи тим самим певну недбалість.
  • Класичний светр теж є атрибутом будь-якого хіпстера чоловічої статі.
  • Старі, розтягнуті футболки.
  • Шарфи - особлива пристрасть хіпстера з північних широт. Як правило, цей аксесуар займає багато місця, тому що хіпстера люблять об`ємні шарфи.
  • Строкаті кольори і мотиви в повсякденному стилі одягу.
  • Обов`язкова наявність фотоапарата старої моделі або блокнота для запису.

Тепер ви знаєте, дорогий читачу, хто такі хіпстера.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!