» » » Хто такий цинік?

Хто такий цинік?

Хто такий цинік?

Цинізм. Свідоме заперечення норм поведінки і моралі, прийнятих в суспільстві. Саме слово походить від назви давньогрецької філософії - кинизма. Ця філософська школа була заснована Антисфеном в четвертому столітті до нашої ери. Послідовники її, кініки - прихильники проходження власної натурі, прагнули позбутися умовностей шляхом крайнього обмеження власних потреб, спрощення побуту, відлучення від суспільства, відмови від культурних і релігійних догм і цінностей. Саме елементи цієї філософії, тільки в огрубіння і спрощеній формі відтворює цинізм.

Виходячи з того, що таке цинізм, можна сформулювати і визначення тих людей, які слідують філософії цинізму. Їх називають циніками. Хто такий цинік в сучасному розумінні цього слова?

Цинік - це людина, яка свідомо не бажає підкорятися загальноприйнятим номам поведінки. Причиною такого бунту проти умовностей може бути як особистісна позиція, якої дотримується індивід, згідно зі своїми переконаннями, так і розчарування людини в соціальних механізмах, що призвело до втрати віри у що-небудь. Такі люди геть заперечують сором, їм байдужа громадська думка. Найчастіше цинізм, як риса характеру, проявляється або в безвихідних ситуаціях, коли втрачати вже нічого або, коли цинік відчуває свою безкарність.

Зазвичай цинізм асоціюється з грубістю, безтактністю, вседозволеністю і навіть вандалізмом. Вважається, що сором, співчуття, жалість, доброта не властиві циніків. Хоча іноді саме під маскою цинізму люди ранимі і чутливі намагаються заховати ці, що здаються їм самими проявом слабкості, почуття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!