» » » Що таке доброта?

Що таке доброта?

Що таке доброта?

Людство, в які б часи і епохи ні жило, завжди цінувало високі моральні якості, які виховувалися в людях, були споконвіку основними положеннями релігійних заповідей. Серед них - доброта. Що таке доброта? Яку людину ми називаємо добрим? Чому доброта - одна з основ моральності? Розберемося в цьому.

Значення слова «доброта»

  • Доброта - це прагнення допомогти людям, причому не вимагаючи за це подяки. Це властивість душі, що дозволяє не залишатися байдужим до бід інших, опинятися поруч тоді, коли це так необхідно людині. Наприклад: "Доброта і співчуття - основа характеру росіян, завжди прагнуть прийти на допомогу не тільки ближнього, але і зовсім незнайомій людині.
  • Доброта - це і ніжне, дбайливе ставлення до людей, всього живого на землі. Наприклад: "Доброта дитини проявляється в його ласки до кішці або цуценяті, в його догляді за квітами, доброті потрібно вчити з самого дитинства."

Доброта - це поняття кілька абстрактне. Багато що можна вкласти в сенс цього слова. На перший погляд, легко відповісти на питання: що означає доброта. Але в той же час і складно. Адже доброта - це основа таких понять, як милосердя, співпереживання, співчуття, самовідданість і навіть героїзм. Саме любов до людини, доброта, бажання врятувати його і стає спонуканням до героїчного вчинку.

А що дає доброта людині? Звичайно, повагу і любов близьких, хороші відносини з друзями і колегами. Але доброта часто проявляється настільки безкорисливо, що людина, яка вчинила добрий вчинок, навіть залишається невідомим. Для нього головне - допомогти іншим. Наприклад: "Невідомий чоловік перевів велику суму грошей на лікування дитини, що опинилася в біді."



Творіть добро, і воно обов`язково повернеться до вас, навіть з боку часом зовсім чужих вам людей!

Додатково по даній темі можна прочитати в статті на нашому сайті Що таке добро.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!