Як стати добрішою?

Як стати добрішою?

Сьогодні багато людей вважають, що у них немає часу проявляти по відношенню до людей доброту. Цей дух відчувається всюди: на роботі, в школі, на вулиці. Деяких недоброзичливість дуже засмучує, і вони хочуть боротися з нею. Давайте подивимося, як кожен з нас може розвивати в собі цю якість. Отже, як стати добрішою?

Доброта - не слабкість

Владні люди стверджують, що тільки суворістю, жорсткістю можна домогтися від навколишніх бажаного, вони вважають доброту слабкістю. Але це самообман! Щоб бути грубим, особливої сили духу не треба, а от, щоб проявити доречну доброту, дійсно потрібно постаратися. Як стати добрішою, що означає бути добрим?

Добра людина жваво цікавиться благополуччям інших людей. Він не просто не бажає, але і не робить іншим зла, навпаки, проявляє добро в конкретних справах і в словах. Хочете побачити реальну картину прояви цієї якості?

Як ви думаєте, людини, який виявляє гостинність, можна назвати добрим? В принципі, можна. Але які мотиви і обставини його вчинку? Він насправді серцевий людина або чітко дотримується традиції і приймає гостей за звичкою, не проявляючи до них ніяких почуттів? За щедрістю завжди має стояти щиру увагу до людини.



Але ви можете думати про те, як стати добрішою, якщо навколо стільки подразників? Звичайно, кожен з нас може зізнатися в тому, що при спробі розвинути в собі якесь гарне якість обов`язково щось заважає цьому. Але рано виносити собі вирок і, вже тим більше, шукати відмовки типу: "нічого не поробиш", "це такий характер", "важке минуле".

Прояв доброти до оточуючих

Не секрет, що такі якості, як чесність, доброта, співчуття подобаються майже всім людям. І прояв цих якостей не повинно обмежуватися якимось випадком або ситуацією. Давайте на конкретних прикладах подивимося, як стати добрішими до людей, адже це «універсальне» якість може стати в нагоді в усіх сферах нашого життя.



Почнемо, звичайно ж, з сім`ї. Погодьтеся, що важливо проявляти доброту в колі сім`ї. Що сюди входить? В першу чергу, цікавтеся один одним. Без хорошого спілкування згуртувати родину дуже важко. Проблему вирішуйте без спору. Приділяйте увагу дітям, вислухайте їх, не дорікайте, знаходите, за що похвалити.

А як стати добрішими до людей на роботі? Що б не відбувалося на роботі, якими б не були співробітники, ми хочемо бути добрими до них. Так, це нелегко! Але хитрість, заздрість і обман - не наші друзі. З перших днів роботи постарайтеся заручитися підтримкою тих, з ким важко ладити. Вам допоможуть увагу, чуйність і чуйність. Запитайте про самопочуття колегу, що вийшов з лікарняного відпустки, проявіть участь по відношенню до тих, у кого проблеми в сім`ї. Люди це оцінять і потягнуться до вас.

Прийшла черга згадати про дітей, підлітків та вчителів. Поговоримо, як бути добрішими в школі. Стати своїм серед однолітків - сильне бажання учнів. Хтось показує свою силу, інші виставляють напоказ свої здібності, деякі учні тероризують вчителів. Не бійтеся відрізнятися від усіх. Незважаючи на глузування і знущання, не приєднуйтеся до тих, хто не поважає дорослих. Так, для прояву доброти в школі необхідна твердість духу.

Корисні поради

Доброта - позитивна якість, яке пробуджує в нас бажання приносити користь людям. Отже, ще кілька порад, як стати добрішими до людей.

Як ми ставимося до чужої точки зору? А якщо вона відрізняється від нашої думки? Головне, уважно вислухати людину і зрозуміти його. Чи не засуджуйте, що не критикуйте, щоб не образити співрозмовника. Всі ми різні, і щоб стати добріше, потрібно навчитися уникати конфліктних ситуацій.

Не забувайте про похвалу і компліменти. Доброта проявляється в словах. Є за що сказати "спасибі" - говорите, не тримайте подяку в собі. Посміхайтеся, робіть щирі компліменти, це підніме людині настрій, та й самі отримаєте задоволення від цього!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!