» » » Що таке милосердя?

Що таке милосердя?

Що таке милосердя?

Не секрет, що в справах недосконалих людей рідко проявляється милосердя. А чому існує така думка? Часто людьми рухає жадібність, зарозумілість і заздрість. Приклад цьому - використання рабської праці. І це частина справ, які сьогодні породжують гноблення людей. Але, що ж спонукає деяких проявляти милосердя? Давайте розглянемо, що таке милосердя? Доступно це якість всім людям?

прояв милосердя

Ви помітили, що спонукає батька поміняти своє рішення про покарання сина? Бачачи щире каяття свою дитину, батько може зняти обмеження, пробачити його. Отже, зміни в мисленні і поведінці можуть спонукати до прояву милосердя. А, взагалі, що таке милосердя? Якщо говорити в загальному, милосердя має на увазі готовність прощати, терпимо ставитися до недоліків інших, не бути занадто прискіпливим.

Це дивовижне якість поєднує в собі і жалість, і розважливість. У світі, де егоїзм і байдужість до чужого горя - в порядку речей, будь-яка добра справа, що виходить з любові і щедрості, і є проявом справжнього милосердя. Але, мотиви і обставини до прояву доброти, можуть бути різні. Якщо говорити про традиційне гостинність або про властивий окремій людині сердечності, це не завжди свідчить про милосердя. У цьому випадку, головне - досягнення мети, а що було спонукає силою - неважливо.

Все ж, як приємно на ділі допомагати тим, хто в тебе потребує. Ось кілька справ милосердя - приготувати їжу хворому, допомогти по дому літній людині, підвезти за потребою людини, просто вислухати.

Значення слова «милосердя»



Давньоєврейське слово, перекладене як "милосердя", іноді відноситься до нутрощів. Воно споріднене слову "утроба" і включає в себе почуття ніжного співчуття, яке народжується в глибині людської душі. Що означає слово милосердя? Це не просто щира жалість і готовність допомогти. Милосердя націлене на те, щоб полегшити страждання.

Всім відома притча про доброго самарянина добре показує, що таке справжнє милосердя. Згадайте, як він повівся з пораненим чоловіком. Самарянин на ділі допоміг йому. Хоча, котра потрапила в біду людей, не був знайомий йому і був іншої національності. Як бачимо, для милосердя не існує кордонів: ні національних, ні релігійних, ні культурних. В основі - почуття жалю і співчуття.

Так само слово "милосердя" може означати прояв стриманості при винесенні вироку. Воно співзвучно слову "жаліти", що має на увазі "передумати або поміняти рішення". Часто це звучить в судових залах з боку порушника закону. Саме він і його адвокат волають суддю до милосердя. І іноді, замість покарання, звучать слова помилування. 

Щоб не сталося з нами або нашими близькими, давайте завжди намагатися бути милосердними до інших! У відповідь люди зазвичай надходять так само.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!