» » Як провести класну годину?

Як провести класну годину?

Як провести класну годину?

У статті містяться рекомендації, як провести класну годину найбільш плідно. Цей урок призів будуть додаткових знань. Щоб класна година пройшов результативно, треба його правильно організувати.

Рекомендації по проведенню класного години

Для початку необхідно налагодити спілкування з учнями та їх вчителями-предметниками. Це допоможе вам зрозуміти, які теми цікаві вашим учням, які у них виникають труднощі.

Як правило, класний керівник або вирішує під час класної години організаційні питання, обговорює з учнями їх успішність, або проводить тематичні заходи.

У даній статті основна увага приділяється саме тому, як проводити класну годину по певній темі. Учитель протягом тижня готується до цього уроку, а вже під час проведення класної години озвучує тему і питання для обговорення.

У колективі обов`язкове доброзичлива атмосфера. Якщо з якої-небудь причини її немає, то необхідно з`ясувати, що привело до появи напруженої обстановки, і розібратися. Цей урок краще проводити у формі бесіди, даючи можливість кожному учневі висловити свою думку, реальне ставлення до проблеми.

Ідеї класних годин



А тепер докладніше про деяких корисних і цікавих ідеях класних годин для 5-11 класів.

  • Виховна година «День Перемоги».

    Мета - виховання патріотизму. Можна використовувати військові пісні, кліпи, вирізки з фільмів.

  • Виховна година «Милосердя - рука допомоги».

    Відбувається знайомство школярів з поняттям "милосердя". Мета - розвиток позитивних якостей - доброти, співчуття до людей. Розкажіть притчу про доброго самарянина (Євангеліє від Луки 10: 30-37).

  • Виховна година «Всіх прощай, завжди прощай, за все прощай».

    Цей урок повинен підготувати дітей до ситуацій, які вимагають від них вибачення. Класний керівник повинен привести реальні історії з життя, які вчать прощення. Учитель може знайти повчальний розповідь-притчу по цій темі. Старшокласникам можна порадити до перегляду фільм «Прощення амішів».

  • Класна година, присвячений творчості письменника або поета (Ф. М. Достоєвського, М. Ю. Лермонтова та інших).

    Школярі познайомляться з його біографією і творчістю.

  • Виховна година «Вірус лихослів`я».

    Розглядаються ключові моменти: що таке лихослів`я, історія виникнення лихослів`я, негативний вплив лихослів`я на здоров`я.

  • Виховна година «День вчителя».

    Прищеплюється повага до праці вчителів. Школярам розповідається історія свята.

  • Виховна година «Живи».

    Урок присвячений подоланню суїцидальних думок. Вчить підтримки людей, що потрапили у важкі життєві ситуації. Класний годину можна присвятити людям, які відчувають проблему наркоманії. Потрібно розповісти про діяльність ребцентров. Як показує практика, найбільш ефективними є християнські реабілітаційні центри, адже фокус людини переміщається на Бога, віру і молитву. Якщо є можливість, можна запросити на класна година людини, чиє життя відновилася після припинення вживання наркотиків.

  • Виховна година «Шляхи подолання конфліктних ситуацій».

    Даний тематичний годину можна об`єднати з темою «Прощення», адже прощення - це шлях до припинення конфлікту. Учитель повинен навчити хлопців грамотно виходити з конфліктних ситуацій.

Пам`ятайте, мета класної години - згуртування колективу. Нехай проведене вами заняття посприяє сумлінному виконанню шкільних справ і воцаріння в класі атмосфери доброзичливості.

Ось деякі поради, як провести класні години з користю. Можливо, вам знадобиться більше інформації. Її ви зможете почерпнути на цьому порталі. Також безліч ідей для класної години в 11 класі ви відшукаєте тут.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!