» » » » Як виспатися за годину?

Як виспатися за годину?

Як виспатися за годину?

Всі люди на землі третину свого життя проводить уві сні. Скільки спати, щоб виспатися? Всім відомо, що повноцінний сон повинен тривати 7-8 годин. Потрібно визнати, що наш сучасний життєвий ритм, іноді залишає на сон, всього лише 4-5 годин. У даній статті ми розберемося, як виспатися за короткий час і не завдати шкоди своєму організму.

Про сон

Давайте спробуємо відповісти на це питання, розібравши процеси, що відбуваються в організмі під час нічного сну. Здоровий сон в середньому ділиться на 4 циклу, які включають дві фази: швидкого сну і повільного. Ці фази змінюються кожні півтори години. Під час швидкої фази у сплячого слабшає м`язовий тонус, тіло стає повністю нерухомим і активується робота внутрішніх органів. Саме в цей час ми бачимо велику частину сновидінь.

Фаза повільного сну навпаки розслабляє м`язи, знижує температуру в організмі людини, уповільнює серцевий ритм і дихання. Очні яблука починають повільно рухатися, а обмінні процеси сповільнюються. Це фаза триває приблизно 15 хвилин.

Повноцінний нічний сон - це необхідність. Але якщо часу для того, щоб виспатися не вистачає, спробуйте наступні прийоми того, як швидко виспатися:



Перш за все потрібно розслабитися. Перед тим, як лягти спати, необхідно відключити свою свідомість від проблем і спробувати налаштуватися на відпочинок. Можна випити склянку молока, послухати розслаблюючу музику і провітрити кімнату.

  • Чи не переїдати на ніч, - адже організм витрачає на переробку багато енергії, натомість відновлення організму. Теж саме стосується спиртного, на нейтралізацію якого, організмом витрачається ще більше сил.
  • Дотримуватися графіка сну - потрібно намагатися засинати в один і той же вибране вами час. Вибираючи графік важливо пам`ятати, що одна година сну до дванадцяти, прирівнюється до двох після.

Як швидко виспатися

Розглянемо, як виспатися за годину. Як кажуть сучасні вчені - людина може повноцінно виспатися за одну годину і при цьому не завдати шкоди своєму організму. Давайте розберемося: в сучасній історії існують факти про великих людей, які постійно не досипали і при цьому творили свої великі справи. Наприклад: великий, державний діяч Наполеон, який спав на добу максимум п`ять годин.



В даний час вважається можливим скорочення сну. Для цього необхідно в процесі відпочинку обов`язково занурюватися в глибоку фазу, в якій організм повністю відпочиває і відновлюється. Давайте розглянемо ці правила. Вони допоможуть вам дізнатися, як спати менше і висипатися.

  • Необхідно перед сном завжди провітрювати приміщення, так як наявність кисню в повітрі сприяє більш глибокому сну.
  • Лягати спати необхідно в розслабленому і спокійному стані, повністю відключилися від денних проблем.
  • Забезпечити комфорт під час сну, а саме зручна і комфортна ліжко, подушка і ковдра.
  • На ніч не об`їдатися і не пити спиртні напої.
  • Визначити ваше найбільш оптимальне початок біологічної ночі.

Як виспатися за три години

Давайте розберемо найважливіші аспекти того, як спати, щоб виспатися за три години.

Саме основне - це не робити акцент на тому, що ви збираєтеся поспати всього три години. Подумки скажіть собі: що ви будете спати міцно, спокійно і зможете, повністю відновиться після сну. Потрібно постаратися не думати про завтрашні справи, а також перестати хвилюватися про те, що ви не зможете повноцінно виспатися.

Так само слід поставити перед собою завдання прокинутися в потрібний час. У кожної людини, є біологічний годинник, які завжди допоможуть встати в необхідне вам час. Коли ляжете на ліжко, подумки проговорите: я прокинуся в потрібне мені час (вкажіть точний час). Ви так само можете подумки уявити годинник і необхідний час на них, а так само себе вчасно прокидається.

Якщо Ви ставите під сумнів дані методи, спробуйте поставити ваш будильник на 2-3 хвилини пізніше звичайного. У більшості випадках люди прокидаються в запрограмоване ними час і відключають будильник, ще до того як він задзвонить.

Завжди варто пам`ятати, що ваш мозок - це ваш друг, причому кращий, який завжди виконає поставлене перед ним завдання. Тому відкиньте всі сумніви і повністю довіртеся йому, і тоді гарантовано ви прокинетеся бадьорим, відпочив і повним 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!