Як спати мало?

Як спати мало?

Сучасний спосіб життя змушує нас весь час кудись поспішати. Здається, що дня завжди мало, щоб встигнути переробити всі важливі справи. Та ще й щодобові 8 годин сну потроху крадуть у нас цілу третину життя. Ми пропонуємо дізнатися, як менше спати без шкоди для організму.

поліфазний сон

Існує спеціально розроблена система, яка дозволяє спати всього 2 години на добу, продуктивно використовуючи решту 22 години. Якщо спати 2 години поспіль - нічого не вийде. Це час потрібно розбити приблизно на 6 частин. Кожні 4 години слід спати по 20 хвилин.

Період адаптації до такого режиму дня становить приблизно 10 днів. Протягом цього часу людина може відчувати серйозний дискомфорт. Однак, увійшовши в необхідний ритм, організм, навпаки, знаходиться в постійному тонусі. Людина стає більш працездатним, енергійним. Кожен день з`являється велика кількість додаткового часу - цілих 6 годин! Цей час можна присвятити роботі, творчості, активного відпочинку.

Крім того, ця методика має і благотворний психологічний вплив. Усвідомлення того, що людина змогла подолати труднощі адаптації до поліфазний сну, домігся такого унікального результату, дарує йому впевненість у собі.

Різновиди режимів поліфазного сну

Існує кілька різновидів скорочення сну:

Uberman - найпоширеніший спосіб, описаний вище. Дві години сну ділиться на 6 частин по 20 хвилин. Засипати потрібно через рівні відрізки часу. Наприклад, о 01:00, 5:00, 09:00,, 13.00, 17:00, 21:00.

Dimaxion - сон по 30 хвилин кожні 6 годин.



Everyman - вночі сон тривалістю півтори години, а протягом дня - тричі по 20 хвилин.

Важливо вибрати той режим сну, який ідеально підходив би саме вам. Для того, щоб жити в режимі поліфазного сну, потрібно навідріз відмовитися від алкоголю і наркотиків, а також скоротити до мінімуму вживання продуктів, що містять багато кофеїну: зелений чай, кава, кола, енергетики.

Здається, важко уявити, як спати мало без шкоди для організму. Головне - не здаватися в перші пару днів поліфазного сну. Цей період дійсно може бути дуже важким. У перші п`ять днів навіть небажано водити машину. Адаптація зажадає від вас серйозної самодисципліни і віри в себе.

Генії вибирають поліфазний сон

Найвідомішим людиною, який практикував поліфазний сон, був геніальний Леонардо да Вінчі. Загадковий геній витрачав на сон всього півтори години на добу, засинаючи кожні 4 години на 15 хвилин.

Відомі винахідники Томас Едісон і Нікола Тесла також воліли поліфазний сон. Чи не такий режим дня дарує людям додаткові творчі ресурси і креативне мислення для створення нового?

Звичайно, не варто забувати про те, що поліфазний сон щомісяця дарує нам близько тижня додаткового безцінного часу, а за рік - більше трьох місяців життя! Можна сказати, скорочення сну дарує людині додатковий, п`ятий сезон в році.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!