Як відновити сили?

Як відновити сили?

Ритм життя сучасної людини нестримний і швидкоплинний. Не завжди знайдеться час для того, щоб повноцінно виспатися і відпочити. Ми сильно завантажені роботою і життєвими турботами, не дивно, що запас енергії в якийсь момент добігає кінця. Для людини зараз стан млявості і безсилля, на жаль, звичайна ситуація. Поговоримо про те, як в такому випадку можна спробувати відновити сили.

Як відновити сили: поради

Є три головних постулату, про які не можна забувати, якщо хочете почувати себе бадьоро і прекрасно. Це здоровий сон, повноцінне харчування і обов`язковий відпочинок.

  1. Дорослій людині спати менше 7 годин на добу можна! Інакше недосип буде позначатися з кожним днем і заважати нормально жити. Сон теж потрібно планувати з урахуванням часу ранкового підйому.
  2. Справитися з втомою і заповнити недолік енергії в організмі допоможуть деякі продукти харчування. Прийоми їжі повинні бути регулярними, а їжа - корисною і поживною. Частіше потрібно їсти продукти, які надають на організм активізує вплив, заряджають його енергією. Це цитруси, зелений чай, мед, каші, натуральний зернова кава, свіжовичавлені соки, цільнозернові поживні батончики і багато іншого. Поповнити нестачу вітамінів і мікроелементів в організмі, через якого часто виникає нестача енергії і втоми, можна за допомогою вітамінізованих харчових добавок (екстракт чорниці, екстракт насіння льону, риб`ячий жир, кальцій і т. Д.).
  3. Не можна ігнорувати час відпочинку. Яким би щільним не був життєвий графік, обов`язково потрібно знаходити час для того, щоб спокійно видихнути. Так, наприклад, після повернення з роботи не рекомендовано відразу ж братися за виконання домашніх справ. Година або два обов`язково потрібно виділити для того, щоб підкріпитися, розслабитися, відволіктися від турбот.

Щоб швидко відновити сили і енергію, нашому організму потрібно посилене харчування (5 разів на день). Для відновлення енергії корисні такі продукти:

  • каша з м`ясом;
  • горіхи кеш`ю;
  • фрукти;
  • овочі;
  • сир.


У цих продуктах є все необхідне для швидкого відновлення сил. Бажано відмовитися від споживання алкоголю, так як він навпаки забирає сили. Також слід постаратися кинути палити.

Якщо відчуваєте сильну втому після важкого робочого дня, то розслабитися можна такими способами:

  • прийняти теплу ванну із заспокійливими добавками: підійдуть шавлія, валеріана, лаванда, м`ята;
  • зайнятися ароматерапією, йогою і медитацією;
  • Розслабляючий масаж.


Ці способи допоможуть вам відновити фізичні сили, а щоб відпочити душею, подивіться хорршее кіно, почитайте приємну книгу, прогуляйтеся і т. Д.

Відновлення після хвороби

Після хвороби можна швидко відновитися, якщо дотримуватися цих правил:

  1. Більше спите і відпочивайте. Не дивіться багато телевізор, не сидіть в мережі годинами. Організму потрібен відпочинок.
  2. Не забувайте провітрювати приміщення щодня по кілька разів.
  3. Якщо у вас проблеми з апетитом, не потрібно переїдати. Відсутність апетиту означає, що організму зараз не потрібно навантажувати шлунок.
  4. Потрібно поступово повертатися в колишній ритм життя. Для цього влаштовуйте собі щоденні прогулянки, якщо дозволяє погода. Поступово переходите на пробіжку.
  5. Проводьте кожен день ароматерапію, яка повинна містити хвойні, а також м`ятні масла.
  6. Приймайте вітаміни. Краще, якщо ви будете отримувати їх з їжі, а не пити таблетки.
  7. Не варто забувати про ліки. Їх споживання потрібно знижувати, проте припиняти прийом відразу після одужання не варто, адже організму потрібно буде ще деякий час отримувати підтримку. Орієнтуйтеся в даному питанні на рекомендації лікаря.
  8. Якщо хворіли простудним захворюванням, вам потрібно завжди бути в теплі. Не допускайте переохолодження організму, особливо ніг, горла, голови. Також стежте за тим, щоб удома було тепло.
  9. Відразу після хвороби не варто займатися фізичними тренуваннями.

Кращий спосіб позбутися від втоми - це відпочивати і добре харчуватися.

Окремо варто поговорити про відновлення після стресової ситуації. Про це ви дізнаєтесь із статті Як відновити нервову систему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!