Як не втомлюватися на роботі?

Як не втомлюватися на роботі?

Всі ми втомлюємося на роботі. Необхідність виконання безлічі завдань, брак часу, стреси, велика кількість інформації - все це неминуче веде до втоми. Однак після трудового дня нас чекають інші справи. Як не втомлюватися на роботі?

Поради тим, хто втомлюється на роботі

  • Почнемо з ранку. Вранці зробіть легку зарядку, а на сніданок приготуйте кашу. Фізичні вправи вас підбадьорить, а каша, яка містить складні вуглеводи, зарядить енергією. Поки ви добираєтеся до роботи, займіться корисною справою, наприклад, складіть план на майбутній день. Головне - мислите позитивно і налаштовуйтесь на роботу.
  • Ви прийшли на роботу. Так як у вас вже є план дій, дотримуйтесь його. Не розпилюйте свою увагу на дрібниці, не відволікайтеся. Ранок - це вдалий час для роботи, для вирішення складних завдань. Після обіду сил у вас буде менше.
  • Не намагайтеся робити багато справ одночасно, інакше ви нічого не закінчите, зате втомитеся досить сильно. Мозок втомлюється від такої роботи. Спочатку закінчите одну роботу, потім беріться за іншу.
  • Що стосується відпочинку, в обідній час намагайтеся не тільки є і базікати з колегами. Дуже добре виходити на прогулянку. Розімніть своє тіло, подихайте свіжим повітрям. Крім того, якщо ви працюєте з комп`ютером, дуже корисним буде періодично відводити від комп`ютера погляд, розслаблятися, можна вийти на вулицю на п`ять хвилин.
  • Намагайтеся отримувати якомога менше стресу на роботі. Не обговорюйте колег, не беріть участи в інтригах, не хвилюйтеся занадто, якщо у вас щось не виходить. Чим менше стресу, тим менше втоми. Не забувайте, що робота - це всього лише засіб заробляння грошей.
  • Якщо ви дуже сильно втомлюєтеся на роботі, спробуйте поговорити з начальством про переведення на віддалену роботу. Якщо ваша діяльність дозволяє працювати вдома, чому б і ні? Будинки втомлюватися ви будете набагато менше. Адже там можна завжди прилягти, прийняти душ, навколо пануватиме тиша і спокій.
  • Намагайтеся менше працювати. Не поспішайте виконати всі завдання в один день - це збереже здоров`я і нерви. І взагалі, не ставайте трудоголіком. Адже ви працюєте в колективі, тому абстрактний розмову з колегою розбавить життя на роботі.
  • Чи не затримуйтеся на роботі. Ви повинні щадити своє здоров`я і йти з роботи, як тільки трудовий день завершиться, інакше втома вам забезпечена.
  • Приходячи додому з роботи, залишайте робочі проблеми за дверима. Не приносьте їх в свій будинок. Вирішувати ці завдання ви будете завтра, а сьогодні ввечері вам треба відпочити.

Як не втомлюватися після роботи





Кілька корисних порад ви знайдете в нашій статті - Як не втомлюватися. Щоб менше втомлюватися на роботі, треба добре відпочивати поза нею. Також спробуйте слідувати таким радам:

  • Зазвичай після робочого дня у нас ще маса справ - приготувати вечерю, зробити покупки, забрати дитину з садка або школи. Але серед усіх цих турбот ви повинні обов`язково виділити час для себе. Таке час, в яке ви повністю відключіться від турбот і хвилювань. Наприклад, почитайте книгу (тільки щоб ніхто не заважав), прокотитеся на велосипеді, просто погуляйте на вулиці. Ви повинні дати мозку відпочинок. У вихідні дні намагайтеся теж відпочити як слід. Не забувайте, алкоголь і галасливі тусовки - не є повноцінний відпочинок.
  • Постарайтеся позбутися від шкідливих звичок. Алкоголь і куріння - це зовсім не те, що допомагає розслабитися після роботи. Краще подумайте про здоровий спосіб життя. Правильна їжа наситить ваш організм вітамінами і мінералами, необхідними для гарного самопочуття, а фізичне навантаження підбадьорить і прибере робочу втому.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!